Bulghur met kikkererwten

Foto Cathy Van de Moortele
Ik hou van bulghur. Zo veelzijdig, dat je het zelfs als ontbijt kan eten. Ben je niet zo'n hartige eter, zo vroeg in de morgen, maak dan eens bulghur klaar voor een lunch op het werk. Het bewaart enkele dagen in de koelkast in een goed afgesloten pot. Werk je bulghur af met wat je op dat moment in je koelkast hebt.

Wat hebben we nodig:
  • 175 gr bulghur
  • 500 ml groentebouillon
  • 1 blik kikkererwten, gespoeld en uitgelekt
  • 10 trostomaatjes
  • 1/2 rode ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 1 gele paprika, ontpit en in fijne brunoise gesneden
  • 3 eetlepels olie
  • 1 eetlepel azijn
  • sap van 1/2 citroen
  • 1 koffielepel cayenne peper
  • platte peterselie, gesnipperd
Hoe gaan we te werk:
  • Gaar de bulghur in de groentebouillon.
  • Meng de bulghur met de kikkererwten, de trostomaatjes, ui en gele paprika.
  • Meng de olie met de azijn, het citroensap en de cayenne.
  • Giet de dressing over de bulghur en schep om.
  • Werk af met peterselie.
TIP:

Je kan ook restjes kip toevoegen aan je salade om hem meer body te geven.

Reacties