Bulghur met kikkererwten
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 175 gr bulghur
- 500 ml groentebouillon
- 1 blik kikkererwten, gespoeld en uitgelekt
- 10 trostomaatjes
- 1/2 rode ui, gepeld en fijngesnipperd
- 1 gele paprika, ontpit en in fijne brunoise gesneden
- 3 eetlepels olie
- 1 eetlepel azijn
- sap van 1/2 citroen
- 1 koffielepel cayenne peper
- platte peterselie, gesnipperd
Hoe gaan we te werk:
- Gaar de bulghur in de groentebouillon.
- Meng de bulghur met de kikkererwten, de trostomaatjes, ui en gele paprika.
- Meng de olie met de azijn, het citroensap en de cayenne.
- Giet de dressing over de bulghur en schep om.
- Werk af met peterselie.
TIP:
Je kan ook restjes kip toevoegen aan je salade om hem meer body te geven.
Reacties