Pecan notenbrood
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 255 gr water
- 9 gr verse gist
- 240 gr witte broodbloem (ik heb Mistral gebruikt)
- 150 gr meel (ik heb Natural Extra gebruikt
- 45 gr donkerbruine suiker
- 6 gr zout
- 15 gr broodverbeteraar
- 15 gr boter
- 115 gr pecan noten, gehakt
Hoe gaan we te werk:
- Doe het water in de kom van de Kenwood en los de gist er in op.
- Stort de bloem, het meel en de suiker over het vocht en laat de Kenwood het deeg 11 min kneden.
- Voeg ondertussen het zout, de broodverbeteraar en de boter toe.
- Na het kneden meng je de noten nog kort door het deeg.
- Bol het deeg op en laat het 20 min rusten onder een handdoek.
- Ontgas het deeg en bol het opnieuw op.
- Laat het deeg nog 25 min rusten onder de handdoek.
- Ontgas het deeg en vorm een batard van het deeg.
- Bebloem de onderste schaal van de broodbakbol en leg het brood er op.
- Zet de koepel op de schaal en laat het brood 45 min rijzen of tot het in volume verdubbeld is.
- Verwarm de oven ondertussen voor op 230°C.
- Bestuif het brood lichtjes met bloem en snij het in zoals jij dat leuk vindt.
- Zet de koepel weer op het brood en bak het 35 min.
- Verwijder de koepel en bak het brood nog 7 - 8 min.
- Laat het brood afkoelen op een rooster.
Hak de noten redelijk fijn maar niet tot poeder. Ik koop zelf pecannotenstukjes ipv de hele noten. Ze zijn goedkoper en je hoeft ze niet meer te hakken.
Reacties