Vleeskes
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 8 gr gelatineblaadjes
- 2 eiwitten
- 50 ml water
- 125 gr fijne griessuiker
- 25 gr honing, vloeibaar
- roze kleurstof
- 100 gr suikersneeuw
- Leg de gelatineblaadjes één voor één in een kom met koud water. Laat ze hierin weken tot ze zacht geworden zijn.
- Klop de eiwitten op hoge snelheid op. Zorg dat ze niet droog worden.
- Neem een steelpan en doe daar het water, de griessuiker en de honing in.
- Breng de steelpan aan de kook en gebruik een keukenthermometer om na te gaan hoe warm de suikersiroop is.
- Zet de pan van het vuur wanneer de siroop de 121°C behaald heeft.
- Knijp de gelatine uit en voeg ze toe aan de suikersiroop. Laat de gelatine volledig oplossen.
- Voeg de suikersiroop in een fijn straaltje toe aan de eiwitten, die nog steeds aan het opkloppen zijn.
- Laat de eiwitten met de suikersiroop verder kloppen tot de kom niet meer warm aanvoelt.
- Voeg enkele druppels roze kleurstof toe tijdens het kloppen, tot je marshmallow de kleur heeft die jij wilt.
- Bestuif een silicone vel dat op een bakplaat ligt, met de helft van de suikersneeuw.
- Breng de marshmallow over in een spuitzak met brede, gladde spuitmond (of gebruik geen spuitmond).
- Spuit lange worsten op het siliconevel.
- Bestuif de worsten met nog meer suikersneeuw en zet de marshmallows 1u in de koelkast om op te stijven.
- Doop een scherp mes in suikersneeuw en snij de marshmallows in gelijke stukken.
- Rol de vleeskes door extra suikersneeuw en schud ze dan in een zeef, zodat overtollig poeder verdwijnt.
- Bewaar de vleeskes in een goed afgesloten Tupperwaredoos op een droge plek.
Je kan zelf een kleurtje kiezen voor je marshmallows. Gebruik poederkleurstof of dikke, vloeibare kleurstof. Laat de supermarkt-kleurtjes in buisjes voor wat ze zijn.
Suikersneeuw of decoreersneeuw smelt niet weg op gebak en is diepvriesbestendig. Vind je geen suikersneeuw, vervang die dan door 50 gr maïzena + 50 gr bloemsuiker.
Reacties