Eenpersoons focaccia
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 125 gr melk, lauwwarm
- 125 gr water, lauwwarm
- 10 gr verse gist
- 4 gr suiker
- 400 gr patisseriebloem (ik heb Suprème gebruikt)
- snuif zout
- 50 ml olijfolie
- fleur de sel
- Bekleed 2 bakplaten met bakpapier.
- Meng de melk met het water en de gist in de kom van de Kenwood.
- Doe er de suiker bij en los hem op.
- Stort de bloem over het vocht en meng.
- Laat de Kenwood 11 min kneden op lage snelheid en voeg tussendoor het zout en de olie toe.
- Laat het deeg 40 min rusten onder een doek op een met bloem bestoven werkblad.
- Ontgas het deeg en rol het uit tot het 1/2 cm dik is.
- Steek met een ronde vorm (diameter 12 cm) zoveel mogelijk broodjes uit.
- Breng resterend deeg weer samen en rol opnieuw uit, tot alle deeg opgebruikt is.
- Leg de deegrondjes op de bakplaten en dek ze af met een handdoek.
- Laat de broodjes 60 - 90 min rijzen of tot ze in volume verdubbeld zijn.
- Ondertussen verwarm je de oven voor op 180°C.
- Gebruik je vingers om 5 gaten te duwen in elk broodje.
- Strooi wat fleur de sel over elk broodje.
- Bak de focaccia broodjes 20 min en bestrijk ze onmiddellijk na het bakken met water.
- Laat de broodjes afkoelen op een rooster.
Beleg deze broodjes met Parmaham en mozzarella of een vers gemaakte tonijnsalade.
Bewaar de broodjes na afkoelen in een gesloten plastiek zak, zodat ze mooi zacht blijven.
Reacties