Eenpersoons focaccia

Foto Cathy Van de Moortele
Deze broodjes zijn superleuk om te maken en elk heeft zijn eigen broodje om te beleggen. Er zitten wat rust- en rijstijden tussen, maar dan heb jij tijd om iets anders te doen.

Wat hebben we nodig:
  • 125 gr melk, lauwwarm
  • 125 gr water, lauwwarm
  • 10 gr verse gist
  • 4 gr suiker
  • 400 gr patisseriebloem (ik heb Suprème gebruikt)
  • snuif zout
  • 50 ml olijfolie
  • fleur de sel
Hoe gaan we te werk:
  • Bekleed 2 bakplaten met bakpapier.
  • Meng de melk met het water en de gist in de kom van de Kenwood.
  • Doe er de suiker bij en los hem op.
  • Stort de bloem over het vocht en meng.
  • Laat de Kenwood 11 min kneden op lage snelheid en voeg tussendoor het zout en de olie toe.
  • Laat het deeg 40 min rusten onder een doek op een met bloem bestoven werkblad.
  • Ontgas het deeg en rol het uit tot het 1/2 cm dik is.
  • Steek met een ronde vorm (diameter 12 cm) zoveel mogelijk broodjes uit.
  • Breng resterend deeg weer samen en rol opnieuw uit, tot alle deeg opgebruikt is.
  • Leg de deegrondjes op de bakplaten en dek ze af met een handdoek.
  • Laat de broodjes 60 - 90 min rijzen of tot ze in volume verdubbeld zijn.
  • Ondertussen verwarm je de oven voor op 180°C.
  • Gebruik je vingers om 5 gaten te duwen in elk broodje.
  • Strooi wat fleur de sel over elk broodje.
  • Bak de focaccia broodjes 20 min en bestrijk ze onmiddellijk na het bakken met water.
  • Laat de broodjes afkoelen op een rooster.
TIP:

Beleg deze broodjes met Parmaham en mozzarella of een vers gemaakte tonijnsalade.
Bewaar de broodjes na afkoelen in een gesloten plastiek zak, zodat ze mooi zacht blijven.

Reacties