Fijne groentensoep met coquillettes

Foto Cathy Van de Moortele
Ik hou van een lekkere bouillon met fijne groentjes. Deze soep heb ik nog verrijkt met kleine pasta-elleboogjes: coquillettes. Je kan ook vermicelli of een andere kleine pastasoort gebruiken: lettertjes bijvoorbeeld.

Wat hebben we nodig:
  • olijfolie
  • 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 1 steel groene selder, in fijne brunoise gesneden
  • 1/3 courgette, in fijne brunoise gesneden
  • 100 gr knolselderblokjes (diepvries)
  • 2 wortels, geschraapt en in fijne brunoise gesneden
  • 100 ml witte wijn
  • 1 liter verse kippenbouillon, heet
  • 2 liter water, heet
  • peper en zout
  • 50 gr coquillettes of een andere kleine pastasoort
  • verse bladpeterselie, gesnipperd
  • een handvol jonge spinazieblaadjes, gewassen en in reepjes gesneden
Hoe gaan we te werk:
  • Laat een goeie scheut olijfolie heet worden in een grote kookpot.
  • Fruit de ui aan met de selder, courgette, knolselder en wortel.
  • Laat deze groentjes zachtjes fruiten (niet laten kleuren).
  • Blus met de witte wijn en laat die praktisch uitkoken.
  • Vul aan met de bouillon en het water.
  • Breng de soep weer aan de kook en laat ze verder garen tot de groentjes beetgaar zijn.
  • Kruid met peper en zout.
  • Voeg de pasta toe en laat de soep verder koken tot de pasta gaar is.
  • Roer de peterselie en spinazie door de soep en serveer in diepe kommen.
TIP:

Ook lekker met soepballetjes.
Vervang de kippenbouillon door groentenbouillon voor een vegetarische versie.
Als je geen verse kippenbouillon hebt, vervang die dan door water met bouillonblokjes.
Diepvries knolselderblokjes heb ik standaard in huis. Ik vind knolselder niet zo'n leuke groente om schoon te maken en in blokjes te verdelen. Dan is deze optie minstens zo goed en je neemt net wat je nodig hebt.

Reacties