Italiaanse chitarra

Foto Cathy Van de Moortele
Verklaar me maar gek, maar ik ben gek op keukentoestellen. Sinds de webshops bestaan, zijn er geen grenzen meer. Ik hoefde dus niet naar Italië om dit schitterende toestel in huis te halen. Met deze chitarra (Italiaans voor gitaar), maak je de specialiteit uit Abruzzo: spaghetti alla chitarra. Het is niet zomaar spaghetti, maar een vierkante spaghetti, gemaakt van pastabloem en ei. Zie je mijn glimlach van oor tot oor? Ik heb er meteen een portie voor 2 personen van gemaakt.
Oja, de andere kant van de chitarra is voorzien om fettucini te maken. Je raadt het al....

Wat hebben we nodig:
  • 200 gr pastabloem di Cecco
  • 100 gr eieren, losgeklopt
  • snuifje zout
Hoe gaan we te werk:

  • Meng de pastabloem met de eieren en het snuifje zout. 
  • Kneed goed tot een redelijk stijf maar homogeen deeg. 
  • Wikkel het deeg in plastic folie en laat het 30 min rusten zodat het zich kan ontspannen.
  • Verdeel het deeg in 2 gelijke delen.
  • Neem één deel deeg en dek het andere deel weer af.
  • Rol het deeg iets platter en bestuif het goed met pastabloem.
  • Ik haal het deeg door de pastamachine tot en met stand 6. Je kan het deeg ook met de deegrol uitrollen.
  • Snij het deeg bij tot het net niet de lengte van je chitarra heeft. Het deeg zal namelijk nog iets langer worden bij het uitrollen op de chitarra. 
  • Bestuif de bovenkant en de onderkant van het deeg met extra pastabloem en leg het op de snaren.
  • Rol met de deegrol voorzichtig van onder naar boven over het pastavel.
  • Keer terug en rol opnieuw.
  • Eenmaal de spaghetti "gesneden" is, kan je met de deegrol gewoon erover duwen van onder naar boven tot de pasta in het bakje onderaan valt.
  • Klaar!
  • Kook de pasta beetgaar in ruim, gezouten water en meng hem met de saus die je voorzien hebt.
TIP:

Deze pastavorm kan pastasauzen goed opnemen, zoals een lamsragoût of een tomatensaus met balletjes.

Reacties