Regenboogkoekjes
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 125 gr boerenboter, op kamertemperatuur
- 130 gr donkerbruine suiker
- 1 ei
- 1 koffielepel vanille extract
- 230 gr patisseriebloem (ik heb Suprème gebruikt)
- 1 koffielepel bakpoeder
- 1 koffielepel natriumbicarbonaat
- snuifje zout
- 200 gr mini M&M's
- 2 regels BLOC chocolade van Jacques, in stukjes gehakt
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Bekleed twee bakplaten met bakpapier.
- Klop de boter romig met de suiker. Gebruik hiervoor de K-klopper in de Kenwood.
- Voeg het ei en de vanille toe en klop het onder de boter/suiker.
- Meng de bloem met het bakpoeder, natriumbicarbonaat en zout.
- Zeef dit mengsel boven het beslag en meng goed.
- Roer de M&M's door het beslag.
- Met een kleine koekjesschep, schep je gelijke hoopjes op je bakplaat. De koekjes lopen niet echt uit.
- Duw de koekjes iets platter en bak ze mooi gaar in ongeveer 13 min.
- Laat de koekjes afkoelen op een rooster. Ze zullen mooi uitharden tijdens het afkoelen.
- Doe de gehakte chocolade in een microgolfbestendig kommetje en smelt die op lage wattage. Roer af en toe en zorg dat de chocolade mooi smelt maar niet verbrandt.
- Doop de helft van elk koekje in chocolade en leg ze te drogen op bakpapier.
Op mijn Stoves heb ik een functie om chocolade te smelten. Geen gevaar dat de chocolade aanbrandt en ze smelt heel gelijkmatig.
Heb je geen koekjesschep? Maak dan balletjes ter grootte van een walnoot.
Reacties