Koekjes. Sinaas. Nutella.
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 125 gr boter, op kamertemperatuur
- 130 gr lichtbruine suiker
- 1 ei
- 1 koffielepel sinaasappelextract
- 230 gr patisseriebloem (ik heb Suprème gebruikt)
- 4 gr bakpoeder
- 4 gr natriumbicarbonaat
- snufje zout
- Nutella
- Mix de boter romig met de suiker en voeg daarna ook het ei en het extract toe.
- Duw met een spatel de randen van het beslag naar beneden en meng nogmaals.
- Meng de bloem met het bakpoeder, natriumbicarbonaat en het zout. Zeef deze droge ingrediënten over de natte en meng kort.
- Zonder het deeg te kneden, maak je een rol van het deeg en pak je die in plastic folie in.
- Laat het deeg 1u rusten in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 180°C. Zet een bakplaat met bakpapier klaar.
- Maak 44 balletjes van elk 10 gr.
- Leg de balletjes tussen 2 vellen plastic folie en duw ze plat met de onderkant van een glas.
- Leg 11 rondjes deeg op de bakplaat.
- Leg in het midden van elk rondje een klein beetje Nutella (of een beetje meer, wat je zelf lekkerst vindt).
- Dek elk rondje af met een tweede rondje en druk de randjes goed aan, zodat de Nutella niet weg kan tijdens het bakken.
- Bak de koekjes 10 min of tot ze licht gekleurd zijn.
- Laat de koekjes afkoelen op een rooster. Ze horen bros te worden bij het afkoelen.
- Doe hetzelfde met de resterende rondjes deeg.
Langer kneden zou zorgen voor taaiere koekjes. Hou de koekjes mooi bros door zo kort mogelijk te mengen eens de bloem bij het beslag zit.
Je kan ook nog een stukje hazelnoot in de Nutella duwen.
Reacties