Linzenkommetje met meatballs
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- olijfolie
- 1 rode ui, gepeld en in reepjes gesneden
- 1 rode paprika, ontpit en in reepjes gesneden
- 1/2 courgette, in reepjes gesneden
- 6 gehaktballen, gepocheerd in bouillon
- 100 gr gekookte DuPuy linzen
- verse peterselie, grof gesnipperd
- peper en zout
- Laat wat olie warm worden in een grote pan.
- Fruit de uireepjes aan met de paprikareepjes en laat ze zacht worden.
- Strooi de courgettereepjes bij de paprika's en schep om.
- Laat de gehaktballen en linzen meewarmen en werk af met peterselie.
- Kruid met peper en zout, werk af met nog wat extra olijfolie en dien op.
Voeg geen zout toe aan je linzen als je ze gaart, anders garen ze niet goed. Kruid pas achteraf.
Vervang de meatballs door veggie balls.
DuPuy linzen blijven ook na het garen mooi hun vorm behouden. Ideaal voor in slaatjes. Ik koop ze meestal bij Moor & Moor.
Reacties