Linzenkommetje met meatballs

Foto Cathy Van de Moortele
Ik hou van alle linzen: de vaste groene en blonde linzen, de oranje koraallinzen die wegsmelten tot een saus en de blinkende DuPuy linzen, die ik graag over een slaatje strooi. Ik had een beetje teveel DuPuy linzen gekookt en heb die dan maar verwerkt in deze lunch voor twee. Geen moment spijt van gehad!

Wat hebben we nodig:
  • olijfolie
  • 1 rode ui, gepeld en in reepjes gesneden
  • 1 rode paprika, ontpit en in reepjes gesneden
  • 1/2 courgette, in reepjes gesneden
  • 6 gehaktballen, gepocheerd in bouillon
  • 100 gr gekookte DuPuy linzen
  • verse peterselie, grof gesnipperd
  • peper en zout
Hoe gaan we te werk:
  • Laat wat olie warm worden in een grote pan.
  • Fruit de uireepjes aan met de paprikareepjes en laat ze zacht worden.
  • Strooi de courgettereepjes bij de paprika's en schep om.
  • Laat de gehaktballen en linzen meewarmen en werk af met peterselie.
  • Kruid met peper en zout, werk af met nog wat extra olijfolie en dien op.
TIP:

Voeg geen zout toe aan je linzen als je ze gaart, anders garen ze niet goed. Kruid pas achteraf.
Vervang de meatballs door veggie balls.
DuPuy linzen blijven ook na het garen mooi hun vorm behouden. Ideaal voor in slaatjes. Ik koop ze meestal bij Moor & Moor.

Reacties