Pittige gembersoep

Foto Cathy Van de Moortele
Niet iedereen is tuk op deze grillige wortel, maar gember is zo goed voor je. Het geeft pit en spang aan een gerecht en het zorgt dat je er van opkikkert. Ideaal om in je soep te doen en dat gaan we vandaag dan ook doen.

Wat hebben we nodig:
  • 1 liter verse kippenbouillon
  • 4 dikke plakken gember
  • 1/2 paksoi, verdeeld in halve maantjes en de bladeren in reepjes gesneden
  • 1/2 doosje kastanjechampignons, schoongemaakt en in plakken gesneden
  • 3 pijpajuintjes, schoongemaakt en in fijne reepjes gesneden
  • peper van de molen
Hoe gaan we te werk:
  • Zet de kippenbouillon op het vuur en laat hem zachtjes pruttelen.
  • Laat de gember zo'n 15 min trekken in de soep en gooi de gember dan weg.
  • Voeg de maantjes paksoi toe en laat ze zachter worden.
  • Voeg de plakjes champignon toe. Laat ze zacht worden.
  • Werk de soep af met de reepjes paksoibladeren. Ze hoeven niet te slinken.
  • Strooi de pijpajuin over de soep die je in mooie kommen serveert.
  • Kruid de soep met peper van de molen aan tafel.
TIP:

Je kan ook witte champignons of shii-take gebruiken.
Niet zo tuk op paksoi? Je kan ook spinazie gebruiken.

Reacties