Pittige gembersoep
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 1 liter verse kippenbouillon
- 4 dikke plakken gember
- 1/2 paksoi, verdeeld in halve maantjes en de bladeren in reepjes gesneden
- 1/2 doosje kastanjechampignons, schoongemaakt en in plakken gesneden
- 3 pijpajuintjes, schoongemaakt en in fijne reepjes gesneden
- peper van de molen
- Zet de kippenbouillon op het vuur en laat hem zachtjes pruttelen.
- Laat de gember zo'n 15 min trekken in de soep en gooi de gember dan weg.
- Voeg de maantjes paksoi toe en laat ze zachter worden.
- Voeg de plakjes champignon toe. Laat ze zacht worden.
- Werk de soep af met de reepjes paksoibladeren. Ze hoeven niet te slinken.
- Strooi de pijpajuin over de soep die je in mooie kommen serveert.
- Kruid de soep met peper van de molen aan tafel.
Je kan ook witte champignons of shii-take gebruiken.
Niet zo tuk op paksoi? Je kan ook spinazie gebruiken.
Reacties