Thaïse mosselen

Foto Cathy Van de Moortele
Een visboer die de mosselen voor je wast en schoonmaakt? I'm in! Heerlijke dagverse mosselen met Thaïse invloeden, zo op mijn bord. Met de smaak van Thaïse Thom Yum, kokosmelk, gember en look. Dang!

Wat hebben we nodig:
  • sap van 1 citroen
  • 1 brikje kokosmelk
  • 100 ml witte wijn
  • 1 - 2 eetlepel(s) Thom Yum pasta
  • stukje gember, geraspt
  • 2 tenen look, gepeld en geraspt
  • 1 eetlepel Thaïse vissaus
  • 2 kg mosselen, schoongemaakt
  • verse koriander (of platte peterselie als je niet van koriander houdt)
  • partjes limoen
Hoe gaan we te werk:
  • Doe het citroen met de kokosmelk, wijn, Thom yum pasta, gember, look en vissaus in een grote kookpot. Breng alles aan de kook en meng goed met een klopper.
  • Doe de mosselen bij het vocht en zet het deksel op de pot.
  • Gaar de mosselen kort op een hoog vuur. Schud ze 1x op.
  • Serveer de mosselen in diepe kommen en werk af met koriander en limoenpartjes.
  • Laat het vocht inkoken en serveer het over de mosselen.
TIP:

Ik heb de mosselen nog afgewerkt met wilde asperges en erwtasperges (kiemgroente).

Reacties