Chitarra met kerstomaat en pancetta
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- olijfolie
- 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
- 2 tenen look, gepeld en geperst
- 100 ml witte wijn
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 blik kerstomaten
- 1 eetlepel oregano
- peper en zout
- verse platte peterselie, gesnipperd
- 2 dikke plakken pancetta, in blokjes gesneden
- chitarra voor 2 personen
Hoe gaan we te werk:
- Laat een flinke scheut olijfolie heet worden in een kookpot.
- Fruit de uisnippers glazig en voeg de look toe. Laat die lekker geurig worden.
- Blus met de wijn en laat de wijn nagenoeg uitkoken.
- Roer de tomatenpuree door de uien en giet de kerstomaten uit blik er bij.
- Kruid met oregano, peper en zout.
- Laat de saus zachtjes sudderen.
- Voeg de peterselie toe en laat de saus verder sudderen. Ze mag gerust een uurtje op een heel laag vuur pruttelen onder deksel.
- Verhit een gietijzeren pan tot ze goed heet is en bak de pancetta krokant.
- Laat het spek uitlekken op huishoudrol en voeg ze toe aan de saus.
- Kook de chitarra in ruim, gezouten water.
- Meng de pasta met de saus en dien op.
TIP:
Vergeet niet om een stuk Parmiggiano Reggiano op tafel te zetten, zodat ieder naar behoeven kaas kan raspen over dit heerlijk pastagerecht.
Reacties