Kippensoep
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 1 liter kippenbouillon (liefst vers)
- 1 liter water
- 1 grote ui, gepeld en fijngesnipperd
- 2 stelen groene selder, schoongemaakt en in fijne brunoise gesneden
- 2 wortels, geschraapt en in fijne brunoise gesneden
- 1 courgette, in fijne brunoise gesneden
- 1 prei, schoongemaakt en in fijne reepjes gesneden
- 100 gr knolselderblokjes (diepvries)
- 1 stukje gember, geschild en geraspt
- peper en zout
- kippenvlees uit de verse kippenbouillon, in hapklare stukjes verdeeld
- 50 gr vermicelli, gekookt in heet water
- Zet de bouillon op met het water in een grote kookpot.
- Voeg de ui, selder en wortels toe en laat de soep koken.
- Na enkele minuten voeg je ook de courgette, prei, knolselder en gember toe.
- Breng de soep weer aan de kook en laat ze daarna zachtjes pruttelen tot de groentjes nagenoeg gaar zijn.
- Kruid met peper en zout.
- Voeg de kip toe aan de soep, net als de uitgelekte vermicelli.
- Als de soep te dik is, kan je nog wat extra water toevoegen.
- Schep de hete soep in mooie kommen en geef er vers stokbrood met roomboter bij.
Je kan op het einde ook nog een handvol diepvrieserwtjes toevoegen.
Als je geen verse bouillon hebt, gebruik dan 2 kippenbouillonblokjes op 1 liter water.
Reacties