Energy repen
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 140 gr rauwe amandelen
- 140 gr dadels, ontpit en in stukjes gesneden
- 50 gr gedroogde veenbesjes
- 85 gr rozijnen
- 1 eetlepel chiazaadjes
- Doe de amandelen in de keukenrobot en hak ze grof met de dadels. Meng de veenbesjes, rozijnen en de chiazaadjes er nog door en klaar.
- Bekleed een kleine vierkante vorm met plastic folie en laat de randen overhangen.
- Duw de massa met je handen in de vorm en gebruik een klein rolletje om het oppervlak mooi effen te maken (je kan ook de onderkant van een glas gebruiken).
- Vouw de overhangende randen van de folie over de massa.
- Zet de kom in de koelkast voor minstens een uur.
- Snij de massa in 8 lange repen of in 16 vierkantjes.
Varieer in het gedroogde fruit: kersen, appel, peer, pruimen, abrikozen...
Vervang het chiazaad eens door cacao nibs, lijnzaad, maanzaad, quinoa, ...
Je kan uiteraard ook variëren in de noten: pecan, walnoten, macademianoten, ...
Voeg ook eens wat kruiden toe: kaneel, kardamom, gemberpoeder, nootmuskaat, citroenzeste, ..
Mijn vierkante Emile Henry vorm is hier heel geschikt voor. Kies je vorm niet te groot maar ook niet te klein, zodat je repen gezond blijven van formaat. Een vierkante vorm van 20x20 cm of 24x24cm is perfect.
Geen idee waar je de ingrediënt voor je Energy Bars haalt? Kijk maar eens bij De Notenshop, voor al je noten/zaden/pitten/gedroogd fruit, ...
Variatie:
140 gr witte amandelen + 140 gr medjoul dadels + 40 gr gedroogde appelstukjes + 20 gr rozijnen
of
120 gr geroosterde cashews + 140 gr gedroogde vijgen + 170 gr gedroogde abrikozen + 10 gr sesamzaadjes
Reacties