Wok met filet pur en spinazie

Foto Cathy Van de Moortele
We gaan binnenkort onze keuken uitbreiden en de voorraadkast moet helemaal leeggemaakt worden. In mijn uitheemse sectie van de kast, vond ik nog een pak Yellow Noodles. Ideaal voor wokgerechten. De noodles lijken een beetje op spaghetti en worden graag gebruikt in de Aziatische keuken. Ik heb een heel pakje noodles gekookt en en twee gerechten van gemaakt. Deze wok met filet pur en spinazie is er eentje van. Morgen de rest van de noodles in een vegan gerecht.

Wat hebben we nodig:
  • 1 filet pur, doorgesneden en dan in dunne plakjes gesneden
  • snuifje natriumbicarbonaat
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 koffielepel suiker
  • 1 eetlepel maïzena
  • 1 eetlepel getoaste sesamolie
  • olie
  • 2 tenen look, gepeld en fijngesnipperd
  • 1 stukje gember, geschild en geraspt
  • 1/2 pak Yellow noodles, gegaard volgens de verpakking
  • 3 handenvol spinazie, gewassen en grof gehakt
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 koffielepel sesamolie
  • 2 pijpajuintjes, schoongemaakt en gesnipperd
  • 1 eetlepel sesamzaadjes
Hoe gaan we te werk:
  • Doe de runderreepjes in schaal.
  • Strooi het natriumbicarbonaat over het vlees en meng.
  • Kruid met de sojasaus en meng.
  • Strooi de suiker over het vlees en meng.
  • Voeg de maïzena toe en meng.
  • Als laatste gaat de sesamolie erbij. Meng goed en laat het vlees 30 min marineren op kamertemperatuur.
  • Laat 2 - 3 eetlepels olie goed warm worden in de wok.
  • Laat ook je schuimspaan (metaal) meewarmen in de olie, zodat het vlees straks niet aan je schuimspaan kleeft.
  • Het vlees mag slechts 30 sec gebakken worden. Zorg dat de reepjes niet aan elkaar kleven. Werk met de helft van het vlees en bak daarna pas de andere helft. Leg de reepjes stuk voor stuk in de hete olie en schep snel om.
  • Schep de gebakken reepjes uit de pan en laat ze uitdruppen.
  • Laat de look en gember hun aroma afgeven aan de resterende olie in de wok.
  • Verwarm de noodles in de olie en voeg de spinazie toe.
  • Laat de spinazie slinken.
  • Voeg het vlees weer toe en schep om.
  • Kruid af met sojasaus en sesamolie.
  • Verdeel dit gerecht over 2 kommen en werk af met pijpajuintjes en sesamzaadjes.
TIP:

Het vlees wordt gemarineerd. Zorg dat je alle elementen in de juiste volgorde toevoegt en dat je met je handen alles goed mengt alvorens een volgend ingrediënt toe te voegen.
Dit is een gerecht dat je zou kunnen vinden in een Chinees restaurant. Weet wat je eet en maak je wokgerechten zelf.
Deeleenkoe heeft heerlijke filet pur te koop. Filet pur is niet goedkoop maar met 1 stuk filet pur maak ik dit gerecht voor 2 klaar. Dubbel genieten voor dezelfde prijs.
Je kan ook een andere bladgroente gebruiken in deze wok.

Reacties