Spaghetti tricolore

Foto Eva Joos
Een gerechtje voor wie niet graag in de keuken staat of weinig tijd heeft: spaghetti tricolore. Lekker en gezond!

Wat hebben we nodig:
  • 75 gr (volkoren) spaghetti
  • olie
  • 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 2 tenen look, gepeld en gesnipperd
  • 10 gele kerstomaten
  • 10 rode kerstomaten
  • 2 handenvol verse spinazie
  • peper van de molen
  • zout
  • extra vergine olijfolie
Hoe gaan we te werk:
  • Kook de spaghetti beetgaar in ruim, gezouten water.
  • Laat wat olie warm worden in een grote pan.
  • Fruit de uisnippers glazig en voeg de look toe. Laat de look zijn smaken vrijgeven.
  • Voeg de tomaatjes toe en laat ze mooi openbarsten.
  • Laat de spinazie slinken met de tomaatjes.
  • Voeg de spaghetti toe aan de groentjes en meng om.
  • Kruid met peper en zout.
  • Serveer de pasta in een grote kom en bedruppel net voor het opdienen met wat extra vergine olijfolie.
TIP:

Heb je een gast die veganistisch eet? Dan is dit een ideaal gerechtje, waar je weinig werk aan hebt maar dat toch smaakvol is.
Kies eens voor volkoren spaghetti ipv voor de witte variant.

Reacties