Bosbessen delight

Foto Cathy Van de Moortele
Bij Albert Heijn kon je 2 emmertjes bosbessen kopen voor de prijs van 1. Daar word ik dus vrolijk van. Bosbessen kan je namelijk heel goed invriezen. Ik stop ze in ziploc zakjes en vries ze in. Je haalt uit wat je nodig hebt en ze zijn zo ontdooid.

Dit dessert smeekt gewoon om bosbessen. Ik heb verse gebruikt, maar je kan evengoed bevroren bosbessen gebruiken. Bevroren bessen zullen eerder hun vorm behouden dan de verse, die de neiging hebben om compote te worden. Hoe je het ook maakt: het smaakt!

Enne... Niemand houdt je tegen om hierbij een bolletje vers vanille roomijs te serveren.




Wat hebben we nodig:
  • 160 gr melk
  • 1 ei
  • 1 koffielepel vanille extract
  • 30 gr boter, gesmolten
  • 120 gr patisseriebloem (ik heb Suprème gebruikt)
  • 35 gr fijne griessuiker
  • 3 gr bakpoeder
  • snuifje zout
  • 120 gr bosbessen
  • 1 eetlepel mini parelsuikertjes
  • bloemsuiker
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Klop de melk met het ei, de vanille en de boter.
  • Meng de bloem met de suiker, het bakpoeder en het zout.
  • Meng de natte onder de droge ingrediënten. Meng niet langer dan nodig.
  • Vet een kleine vierkante bakvorm in en giet het beslag er in. 
  • Strooi de bosbessen gelijkmatig over het beslag.
  • Bestrooi met de parelsuikertjes.
  • Bak dit dessert 25 - 30 min of tot het mooi gekleurd is.
  • Laat het dessert even afkoelen en bestuif het dan met bloemsuiker.
TIP:

Deze Emile Henry bakvorm is net de juiste grootte (24 x 24 cm) voor dit dessert.
Als je geen mini parelsuikertjes hebt, kan je ook kristalsuiker gebruiken. 

Reacties