Goudbrasem met venkel en tomaat
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- olie
- 2 tomaten, in plakken gesneden
- 1 venkel, schoongemaakt in fijne plakken geschaafd
- peper en zout
- 2 goudbrasems, schoongemaakt en gespoeld en afgedroogd
- 1 grote ui, gepeld en in fijne reepjes gesneden
- 2 tenen look, gepeld en in plakjes gesneden
- 200 ml witte wijn
- 1/2 limoen, in partjes gesneden
- fijngesnipperd groen van de venkel
- platte peterselie, grof gehakt
- Verwarm de oven voor op 190°C.
- Vet een rechthoekige ovenschaal lichtjes in met olie.
- Schik de tomatenplakken dakpansgewijs in de schaal.
- Strooi hierover de fijne plakken venkel.
- Kruid met peper en zout.
- Leg de goudbrasems op de venkel en kruid met peper en zout.
- Strooi de uien en look over de vis.
- Giet de wijn over de groentjes en duw de stukjes limoen in de groentjes.
- Dek de vis af met aluminiumfolie en schuif hem 20 - 25 min in de oven.
- Werk af met groen van venkel en grof gehakte peterselie.
Vraag aan je visboer om de vis te ontschubben en van de ingewanden te ontdoen.
Reacties