Goudbrasem met venkel en tomaat

Foto Cathy Van de Moortele
Ik had hem nog nooit gekocht, de goudbrasem. Maar ik zag wel meteen hoe ik hem wilde gaan klaarmaken: venkel en tomaat. Geen slechte keuze, eerlijk gezegd. Om de vingers bij af te likken...

Wat hebben we nodig:
  • olie
  • 2 tomaten, in plakken gesneden
  • 1 venkel, schoongemaakt in fijne plakken geschaafd
  • peper en zout
  • 2 goudbrasems, schoongemaakt en gespoeld en afgedroogd
  • 1 grote ui, gepeld en in fijne reepjes gesneden
  • 2 tenen look, gepeld en in plakjes gesneden
  • 200 ml witte wijn
  • 1/2 limoen, in partjes gesneden
  • fijngesnipperd groen van de venkel
  • platte peterselie, grof gehakt
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 190°C.
  • Vet een rechthoekige ovenschaal lichtjes in met olie.
  • Schik de tomatenplakken dakpansgewijs in de schaal.
  • Strooi hierover de fijne plakken venkel.
  • Kruid met peper en zout. 
  • Leg de goudbrasems op de venkel en kruid met peper en zout.
  • Strooi de uien en look over de vis.
  • Giet de wijn over de groentjes en duw de stukjes limoen in de groentjes.
  • Dek de vis af met aluminiumfolie en schuif hem 20 - 25 min in de oven.
  • Werk af met groen van venkel en grof gehakte peterselie.
TIP:

Vraag aan je visboer om de vis te ontschubben en van de ingewanden te ontdoen.

Reacties