Indiase vegetarische masala
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 4 aardappelen, geschild en in gelijke stukken gesneden
- 1 eetlepel olie
- 1 eetlepel ghee
- 4 uien, gepeld en grof gesnipperd
- 6 tenen look, gepeld en grof gehakt
- 1 groen chilipepertje, ontpit en fijngesnipperd
- 1 stuk verse gember, geschild en geraspt
- 1 grote eetlepel garam masala
- 1 koffielepel hele korianderzaadjes, geplet
- 3 tomaten, grof gehakt
- 300 ml groentebouillon
- 1 brikje kokosmelk
- 100 gr cashew noten, droog geroosterd
- 1 bloemkool, schoongemaakt en in roosjes verdeeld
- peper en zout
- verse munt, gesnipperd
- Kook de aardappelen al dente.
- Ondertussen laat je de olie met de ghee warm worden.
- Fruit de uien glazig met de look, chilli en gember.
- Voeg de kruiden toe en laat de uien verder garen tot het geheel droger wordt.
- Voeg de tomaten, bouillon en kokosmelk toe.
- Laat de masala 15 min zachtjes pruttelen.
- Voeg de aardappelen en de bloemkool toe.
- Laat de masala verder pruttelen tot de bloemkool gaar is.
- Kruid af met peper en zout.
- Roer 3/4 van de cashews door het gerecht en strooi de rest er gehakt over.
- Werk af met verse munt.
Als je geen ghee hebt, kan je geklaarde boter gebruiken. Geklaarde boter verbrandt minder snel dan gewone boter.
Mijn fonduepan van Le Creuset is ideaal om deze curry in klaar te maken: een zware, gietijzeren steelpan met hoge zijden, die al het lekkers op een gelijkmatige temperatuur gaart.
Serveer de masala met een gebakken spiegelei als extraatje.
Reacties