Kleurrijke groente pastaschelpen

Foto Cathy Van de Moortele
Ik had nog 12 gekookte pastaschelpen over van de spinazie ricotta pasta van gisteren. Er lag nog oranje paprika en een paksoi in de koelkast. Ik vond die kleuren wel passen bij mijn pastaschelpen, in combi met de laatste helft tomatensaus. En toen werd er weer een recept gecreƫerd.

Wat hebben we nodig:

  • 1 eetlepel kokosolie
  • 1 paksoi, groen gescheiden van de stelen
  • 1 oranje paprika, in reepjes gesneden
  • peper en zout
  • nootmuskaat
  • 1/2 recept tomatensaus, gemixt
  • 12 conchiglioni (grote pastaschelpen), gekookt

Hoe gaan we te werk:

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Laat de olie warm worden in een brede pan.
  • Snij de paksoistelen in stukjes en stoof ze aan in de olie, samen met de paprikareepjes.
  • Laat de paksoistelen zacht worden en voeg dan de gehakte paksoibladeren toe.
  • Roer goed om en laat de paksoi smelten.
  • Kruid met peper, zout en vers geraspte nootmuskaat. 
    Foto Cathy Van de Moortele
  • Vul de schelpen met dit groentemengsel.
  • Giet een bodempje saus in een kleine ovenschaal.
  • Zet de gevulde pastaschelpen recht in de ovenschaal.
  • Overgiet met de rest van de saus.
  • Laat dit ovengerecht 20 min in de oven verwarmen.

TIP:

Je kan uiteraard ook rode, groene of gele paprika gebruiken. Ik vond deze kleuren heel mooi bij elkaar passen.
Dit gerecht is geschikt voor wie veganistisch eet.
Paksoi wordt hier niet zo vaak gegeten. Meestal weten we ook niet goed wat we er kunnen mee maken. Vaak gebruikt in de wok, maar ook ter vervanging van spinazie bijvoorbeeld. Vind je geen paksoi? Je kan dit gerecht ook maken met snijbiet of warmoes.
Geen tijd om zelf je tomatensaus te maken? Neem dan een goed merk tomatensaus en verrijk ze met verse kruiden.

Reacties