Lauwwarme aardappelsalade

Foto Cathy Van de Moortele
Ik ben een aardappeleter, zolang het maar geen gewone gekookte aardappelen zijn. Aardappelsalade wordt hier heel graag gegeten. Maar heb je al eens een lauwwarme aardappelsalade gemaakt? Zo lekker! Door de nog warme aardappeltjes te mengen met de dressing, kan de smaak er veel beter in trekken. Gewoon proberen! P.S. Je kan 's anderendaags de rest van de aardappelsalade koud opeten (ik vrees er echter voor, want ze zal op zijn).

Wat hebben we nodig:
  • 5 rode aardappeltjes, gewassen en gehalveerd
  • 3 eetlepels olijfolie extra vergine
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 koffielepel graantjesmosterd
  • snuif fleur de sel
  • draai van de pepermolen
  • verse bieslook, fijngesnipperd
  • 1/2 rode ui, gepeld en in heel fijne ringen gesneden
Hoe gaan we te werk:
  • Zet de aardappelen onder water en kook ze gaar in 20 min. De aardappelen mogen niet uit elkaar vallen, maar moeten wel gaar zijn.
  • Meng ondertussen de olie met de azijn, mosterd, zout, peper en bieslook in een bokaaltje. Schud goed.
  • Giet de aardappelen af en doe ze weer in de pot.
  • Overgiet met de dressing en schep er de uiringen door.
  • Serveer.
TIP:

Gebruik veel verse bieslook. Het geeft fraïcheur en kleur aan je salade.
De aardappeltjes worden niet geschild: extra vezels en extra smaak.
Je kan hier ook nieuwe aardappeltjes voor gebruiken.
Zorg dat je aardappelen even groot zijn, voor een gelijke gaartijd.

Reacties