Lauwwarme aardappelsalade
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 5 rode aardappeltjes, gewassen en gehalveerd
- 3 eetlepels olijfolie extra vergine
- 1 eetlepel azijn
- 1 koffielepel graantjesmosterd
- snuif fleur de sel
- draai van de pepermolen
- verse bieslook, fijngesnipperd
- 1/2 rode ui, gepeld en in heel fijne ringen gesneden
- Zet de aardappelen onder water en kook ze gaar in 20 min. De aardappelen mogen niet uit elkaar vallen, maar moeten wel gaar zijn.
- Meng ondertussen de olie met de azijn, mosterd, zout, peper en bieslook in een bokaaltje. Schud goed.
- Giet de aardappelen af en doe ze weer in de pot.
- Overgiet met de dressing en schep er de uiringen door.
- Serveer.
Gebruik veel verse bieslook. Het geeft fraïcheur en kleur aan je salade.
De aardappeltjes worden niet geschild: extra vezels en extra smaak.
Je kan hier ook nieuwe aardappeltjes voor gebruiken.
Zorg dat je aardappelen even groot zijn, voor een gelijke gaartijd.
Reacties