Cake voor bij de koffie
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 65 gr fijne griessuiker
- 65 gr lichtbruine suiker
- 2 koffielepels kaneel
- 100 gr boter, koud en in blokjes gesneden
- 140 gr patisseriebloem (ik heb Suprème gebruikt)
- 315 gr patisseriebloem
- 5 gr zout
- 10 gr bakpoeder
- snuifje natriumbicarbonaat
- 100 gr boter, op kamertemperatuur
- 200 gr fijne griessuiker
- 2 eieren, losgeklopt
- 2 koffielepels vanille extract
- 300 gr volle Griekse yoghurt
- 100 gr fondantsuiker
- Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een vorm van 24 x 26 x 6.5 cm lichtjes in.
- Meng de twee soorten suiker met de kaneel, boter en 140 gr bloem. Gebruik hiervoor twee vorken en ga door tot je kruimels bekomt. Dit dient straks als crumble voor bovenop de cake.
- Doe de 315 gr bloem met het zout, bakpoeder, natriumbicarbonaat, boter, suiker, eieren, vanille en yoghurt in de kom van de Kenwood. Meng met de K-klopper.
- Stort het beslag in de vorm en strijk het mooi glad.
- Verkruimel de crumble over het beslag.
- Laat de cake 40 - 45 min bakken of tot hij goudbruin en gaar is.
- Laat de cake 10 min afkoelen.
- Verwarm de fondantsuiker 30 sec in de microgolfoven, tot hij mooi vloeibaar is.
- Giet de fondantsuiker over de crumble.
- Laat de cake helemaal afkoelen.
Hak 50 gr walnoten of pecannoten grof en meng ze onder de crumble. Versier met extra gehakte walnoten, die je over het nog warme glazuur strooit.
Ik heb een Mason Cash schaal die hier perfect voor is. Deze schaal gebruik ik ook voor brownies.
Reacties