Romige roereitjes

Foto Cathy Van de Moortele
Niets makkelijker of goedkoper om klaar te maken dan eieren.. Als ik op zoek ben naar een snel-klaar-gerecht of ik ben alleen thuis of ik heb gewoon zin in een warme hap-zonder-veel-werk-of-afwas, dan grijp ik terug naar deze romige roereitjes. Neem liefst eitjes van buitenlopers (we hebben het geluk van 4 kippen te hebben), maar als je ze niet hebt: ook ok. Het opkloppen van de eieren met wat water, melk of room, zorgt voor luchtigheid en zachte, romige eitjes. Sla deze stap dan ook niet over. Werk de eitjes naar keuze af met wat kaas, gesnipperde gerookte zalm of flinterdun gesneden Italiaanse ham. Of gewoon met wat vers gesnipperde bieslook uit de kruidentuin...

Wat hebben we nodig:
  • klontje boter
  • 3 eieren
  • per ei 1 eetlepel water, melk of room
  • snuifje zout
  • toppings naar keuze
Hoe gaan we te werk:
  • Laat een klontje boter smelten in een antikleefpannetje of een gietijzeren pannetje.
  • Klop de eieren goed los met het vocht dat je zelf verkiest. Klop flink, zodat de eieren één samenhangend geheel vormen en er geen eiwit meer te zien is. Kruid met zout.
  • Giet de eieren in het pannetje en laat ze op een zacht vuurtje stollen. Niet bakken dus, maar stollen.
  • Met een silicone spatel duw je steeds de eieren van de rand naar de overkant. Ga mee met de klok en duw steeds het ei weg naar de overkant, tot de eieren gestold zijn.
  • Wil je graag toppings toevoegen? Doe dat dan net voor de eieren helemaal gestold zijn.
  • Serveer de eieren op een warm bordje en strooi er de verse kruiden over.
TIP:

Een verwarmd bordje is een extraatje dat je jezelf af en toe mag gunnen. Geniet.
Heb je opgroeiende tieners in huis? Leer ze deze romige roereitjes maken. Zo kunnen ze alvast iets klaarmaken voor zichzelf als ze hongerig uit school komen.

Reacties