Duroc burgertjes

Foto Cathy Van de Moortele
Het is geen geheim dat ik graag ons vlees/gevogelte bestel bij Deeleenkoe, Deeleenvarken en Koopeenkip. (H)Eerlijk vlees voor een eerlijke prijs. Respect voor dier en natuur en voor het eindproduct en dat proef je.
Deze keer hebben we gekozen voor het vlees van een Duroc varken. Sappig vlees! Van één verpakking gekruid gehakt, heb ik twee gerechten klaargemaakt: bolognaisesaus en deze burgertjes. In Amerika noemen ze dit sliders, omdat je ze met één hap binnenspeelt (ik denk dat Amerikaanse monden toch een beetje groter zijn dan de onze...). Anyway: een aanrader dus!

Wat hebben we nodig:
  • 400 gr Duroc gekruid gehakt
  • 1 ei
  • 1 kleine ui, gepeld en fijngesnipperd
  • handvol verse koriander, fijngesnipperd
  • 2 - 3 eetlepels paneermeel
  • 1 eetlepel garam masala kruiden
  • platte peterselie, grof gehakt
Hoe gaan we te werk:
  • Meng het gehakt met het ei, de uisnippers, koriander, het paneermeel en de garam masala.
  • Laat het aangemaakte gehakt 15 min opstijven in de koelkast.
  • Maak balletjes van 50 gr en druk ze wat platter.
  • Laat een gietijzeren pan heet worden.
  • Bak de burgertjes 4 min aan de ene kant en draai ze om.
  • Bak de burgertjes 3 min onder deksel aan de andere kant.
  • Bestrooi deze burgertjes met de platte peterselie en draai ze nog even om. Bak nog 1 min.
  • Serveer!
TIP:

Lekker met vers gemaakte tartaarsaus en gebakken aardappeltjes. Of serveer ze eens in een pitabroodje!

Reacties