Vegan noodles in een kom

Foto Cathy Van de Moortele
Gisteren hebben we een half pakje Yellow noodles gebruikt voor een wokgerecht met rund en spinazie. Vandaag gebruiken we de andere helft van het pak voor deze vegan noodles in een kom. Je kan de noodles uiteraard ook allemaal ineens garen en in de koelkast bewaren.
Je hoeft geen veganist te zijn om af en toe eens vegan te eten. We eten allemaal teveel vlees en nu en dan eens een vleesvrije dag inlassen, is niet verkeerd. Deze vegan noodles vielen alvast in de smaak. Je kan ze zowel warm als koud eten.

Wat hebben we nodig:
  • olie
  • 1 ui, gepeld en in fijne reepjes gesneden
  • 1/2 gele paprika, in reepjes gesneden
  • 8 mini groene asperges, gehalveerd
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 2 koffielepels kerriepoeder
  • 1/2 pak Yellow noodles, gegaard volgens de verpakking
  • 2 tenen look, gepeld en geperst
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels suiker
  • het sap van 1 limoen
  • verse koriander, grof geplukt
  • 2 pijpajuintjes, schoongemaakt en gesnipperd
  • 1 eetlepel zwarte sesamzaadjes
Hoe gaan we te werk:
  • Laat een wok goed heet worden.
  • Doe 2 eetlepels olie in de pan en leg er je schuimspaan (metaal) in, zodat die kan meeverwarmen.
  • Wok de uien met de paprikareepjes.
  • Voeg de asperges toe en roerbak ze mee.
  • Kruid met sojasaus en kerriepoeder.
  • Voeg de gegaarde noodles toe en schep goed om.
  • Maak een sausje van de look, sojasaus, suiker en limoensap.
  • Giet de saus bij de noodles en schep om.
  • Werk af met koriander, pijpajuintjes en zwarte sesamzaadjes.
TIP:

Dit is een portie voor 2 personen. Je kan er eentje koel wegzetten en de volgende dag meenemen naar het werk als koude lunch.
Lekker als je er nog wat gehakte cashewnoten of pinda's over strooit, die je eerst kort getoast hebt in een heet pannetje.

Reacties