Dessertje Kaapse goudbes

Foto Cathy Van de Moortele
Kaapse goudbessen zijn niet goedkoop. Je koopt ze ook niet zoals je appelen of bananen koopt. Maar als ze 1 + 1 staan aangeprijsd, dan koop ik ze sowieso! Ik heb er eens een dessertje van gemaakt en dat smaakt naar meer.

Wat hebben we nodig:
  • 250 gr Kaapse goudbes
  • 40 gr fijne griessuiker
  • 1 eetlepel water
  • 200 gr Griekse yoghurt
  • 2 eetlepels bloemsuiker
  • 1 koffielepel vanille extract
  • 200 gr slagroom
  • enkele kleine muntblaadjes
Hoe gaan we te werk:
  • Doe de goudbessen met de suiker en het water in een steelpan.
  • Laat de bessen openbarsten op het vuur en laat ze garen tot het water en de suiker siroop geworden zijn.
  • Laat deze compote afkoelen in de koelkast.
  • Klop de yoghurt lobbig met de bloemsuiker en de vanille.
  • Voeg de room toe en klop verder op. Doe dit met de hand, want voor je het weet, is je slagroom boter.
  • Schep de opgeklopte yoghurt in mooie kommetjes en schep er de goudbessencompote bij.
  • Werk af met de muntblaadjes.
TIP:

Kaapse goudbessen zijn ook gekend onder de naam physalis of ananaskers.

Reacties