Dessertje Kaapse goudbes
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 250 gr Kaapse goudbes
- 40 gr fijne griessuiker
- 1 eetlepel water
- 200 gr Griekse yoghurt
- 2 eetlepels bloemsuiker
- 1 koffielepel vanille extract
- 200 gr slagroom
- enkele kleine muntblaadjes
- Doe de goudbessen met de suiker en het water in een steelpan.
- Laat de bessen openbarsten op het vuur en laat ze garen tot het water en de suiker siroop geworden zijn.
- Laat deze compote afkoelen in de koelkast.
- Klop de yoghurt lobbig met de bloemsuiker en de vanille.
- Voeg de room toe en klop verder op. Doe dit met de hand, want voor je het weet, is je slagroom boter.
- Schep de opgeklopte yoghurt in mooie kommetjes en schep er de goudbessencompote bij.
- Werk af met de muntblaadjes.
Kaapse goudbessen zijn ook gekend onder de naam physalis of ananaskers.
Reacties