Vers gebakken chocolate chip cookies

Foto Cathy Van de Moortele
Bij een kop koffie hoort een koekje. Toch? Zelfs als je geen koffie drinkt, kan je wel pauze nemen voor een vers gebakken koekje. Maak het volledige recept, verdeel het deeg in porties en vries ze in. Bewaar de porties deeg in een ziploc zakje in de diepvries en bak de hoeveelheid koekjes die jij wilt op het moment dat je ze wilt. Want vers zijn ze op hun best!

Wat hebben we nodig:
  • 250 gr lichtbruine suiker
  • 175 gr fijne griessuiker
  • 225 gr boerenboter, gesmolten en afgekoeld
  • 2 eieren
  • 2 koffielepels vanille extract
  • 300 gr patisseriebloem
  • snuifje zout
  • 4 gr natriumbicarbonaat
  • 320 gr chocolate chips
  • fleur de sel
Hoe gaan we te werk:
  • Meng de twee soorten suiker in de kom van de Kenwood.
  • Voeg de gesmolten boter toe en blijf kloppen tot een luchtig mengsel.
  • Voeg de eieren één voor één toe en blijf mengen.
  • Voeg de vanille toe en meng verder.
  • Meng de bloem met het zout en het natriumbicarbonaat.
  • Voeg de bloem in 1x toe en spatel die door het beslag.
  • Roer de chocolate chips erdoor en zorg dat ze goed verdeeld zitten.
  • Zet de kom met het beslag minstens 30 min in de koelkast.
  • Schep porties beslag uit en leg ze naast elkaar op met bakpapier beklede bakplaten. Zet de platen minstens 4u in de koelkast of vries ze meteen in. Zorg dat het beslag afgedekt is met plastic folie.
  • Als je klaar bent om de koekjes te bakken, verwarm je de oven voor op 170°C (hetelucht). 
  • Leg de porties deeg op met bakpapier beklede bakplaten. Zorg dat je voldoende ruimte tussenlaat, want de koekjes lopen flink uit.
  • Duw de koekjes wat platter en werk ze af met een beetje fleur de sel.
  • Bak de koekjes 11 - 16 min of tot de randjes net wat vaster worden en de koekjes een mooie kleur hebben. De koekjes zullen verder opstijven bij het afkoelen.
  • Laat de koekjes nog 5 min op de bakplaten liggen eer je ze overschept op taartroosters.
  • Laat de koekjes volledig afkoelen.
TIP:

Wil je nog extra chocolade? Duw dan nog wat chocolate chips in de bovenkant van de koekjes net voor ze de oven in gaan.

Reacties