Toast avocado burrata
Foto Cathy Van de Moortele |
Ik neem jullie mee naar de keuken, zodat we samen kunnen genieten van deze toast met avocado en burrata. Burrata is een romige mozzarella, die je niet kan vergelijken met de standaard supermarkt rubberen bol. Heerlijk op pizza, in een salade, op toast.
Wat hebben we nodig:
- 1 dikke snede challah brood, liefst 2 dagen oud
- 1/2 avocado, gepeld en ontpit, in plakjes gesneden
- 1/2 burrata, uitgelekt
- 1 roma tomaat, ontpit en in blokjes gesneden
- 1/2 rood uitje, gepeld en fijngesnipperd
- enkele mini blaadjes basilicum
- citroenpeper
- fleur de sel
- extra vergine olijfolie, facultatief
- Toast het brood aan één kant. Ik doe dit mijn kleinste oventje-van-drie van mijn Stoves fornuis. Ideaal om te grillen of snel iets op te warmen.
- Beleg de getoaste kant met plakjes avocado.
- Verscheur de burrata boven de avocado en werk af met blokjes tomaat.
- Strooi de uitjes over de toast en schik de basilicumblaadjes er netjes tussen.
- Kruid af met citroenpeper en fleur de sel.
- Als je dat wenst, kan je nog enkele streepjes olijfolie over het brood trekken.
Bij de Lousbergmarkt in Gent, kan je vers gemaakte burrata kopen. Heerlijk!
Als je je challah brood maar langs 1 kant toast, is het minder hard om te eten en persoonlijk vind ik dat lekkerder.
Reacties