Toast avocado burrata

Foto Cathy Van de Moortele
Als je challah brood gebakken hebt en je hebt nog resten brood over: nooit weggooien! Challah leent zich uitstekend tot het maken van andere gerechtjes: wentelteefjes, broodpudding, croutons, toast, ..
Ik neem jullie mee naar de keuken, zodat we samen kunnen genieten van deze toast met avocado en burrata. Burrata is een romige mozzarella, die je niet kan vergelijken met de standaard supermarkt rubberen bol. Heerlijk op pizza, in een salade, op toast.

Wat hebben we nodig:
  • 1 dikke snede challah brood, liefst 2 dagen oud
  • 1/2 avocado, gepeld en ontpit, in plakjes gesneden
  • 1/2 burrata, uitgelekt
  • 1 roma tomaat, ontpit en in blokjes gesneden
  • 1/2 rood uitje, gepeld en fijngesnipperd
  • enkele mini blaadjes basilicum
  • citroenpeper
  • fleur de sel
  • extra vergine olijfolie, facultatief
Hoe gaan we te werk:
  • Toast het brood aan één kant. Ik doe dit mijn kleinste oventje-van-drie van mijn Stoves fornuis. Ideaal om te grillen of snel iets op te warmen.
  • Beleg de getoaste kant met plakjes avocado.
  • Verscheur de burrata boven de avocado en werk af met blokjes tomaat.
  • Strooi de uitjes over de toast en schik de basilicumblaadjes er netjes tussen.
  • Kruid af met citroenpeper en fleur de sel.
  • Als je dat wenst, kan je nog enkele streepjes olijfolie over het brood trekken.
TIP:

Bij de Lousbergmarkt in Gent, kan je vers gemaakte burrata kopen. Heerlijk!
Als je je challah brood maar langs 1 kant toast, is het minder hard om te eten en persoonlijk vind ik dat lekkerder.

Reacties