Teff burgers

Foto Cathy Van de Moortele
Dit piepkleine graantje uit Ethiopië kan veel meer voor je betekenen dan je denkt. Boordevol calcium, ijzer, glutenvrij, geschikt voor veganisten en vegetariërs, heeft een laag glycaemische index, zit vol gezonde aminozuren en heel veelzijdig in gebruik: bij het ontbijt, middagmaal/avondmaal, desserts: teff doet het allemaal.

Wat hebben we nodig:
  • 200 gr teff
  • 600 ml water
  • 30 ml sesamolie
  • 1 koffielepel thijm
  • 2 tenen look, gepeld en geperst
  • snuif zout
  • 3 pijpajuintjes, schoongemaakt en fijngesnipperd
Hoe gaan we te werk:
  • Doe de teff met het water, de sesamolie, thijm, look en zout in een steelpan en breng aan de kook.
  • Dek de pan af en laat de teff 15 min op een medium vuur sudderen.
  • Roer af en toe aan het einde van de kooktijd.
  • Giet de gekookte teff op een bakplaatje en laat hem afkoelen.
  • Voeg de pijpajuintjes toe en vorm 6 burgers van het mengsel.
  • Verhit een antikleefpan met bakspray.
  • Bak de teff burgers mooi bruin aan beide zijden.
TIP:

De piepkleine graantjes worden na het koken in het water, een vaste brij. Laat de brij eerst afkoelen, zodat je je handen niet verbrandt bij het vormen van de burgers.

Reacties