Fruitsalade met Griekse yoghurt

Foto Cathy Van de Moortele
Er ligt hier altijd voldoende fruit in huis en liefst veel verschillende soorten. Ik heb graag verschillende texturen en smaken in een fruitsalade. Deze salade bevat 5 soorten fruit. Wat is jouw favoriete fruitsoort?

Wat hebben we nodig:
  • 100 gr Griekse yoghurt
  • 1 koffielepel vloeibare honing
  • zeste van 1/4 citroen
  • 6 meloenballetjes
  • 1/2 rode pompelmoes, in partjes, zonder membranen
  • 1 Granny smith appel, buisjes met appelboor, in rondjes gesneden
  • 1/2 banaan, gepeld en in plakjes gesneden
  • 1 kiwi, geschild en in partjes gesneden
  • 2 eetlepels amandelschilfers, droog getoast in een heet pannetje
  • 2 eetlepels kokosschilfers, droog getoast in een heet pannetje
Hoe gaan we te werk:
  • Meng de yoghurt met de honing en de ctiroenzeste.
  • Meng alle soorten fruit in een kommetje.
  • Overgiet met de yoghurt.
  • Werk af met amandel- en kokosschilfers.
TIP:

Toast de amandel- en kokosschilfers samen in een heet pannetje tot ze net gekleurd zijn.

Reacties