Dutch baby met aardbeien

Foto Cathy Van de Moortele
Ik sla nooit mijn ontbijt over, maar voor dit ontbijt zou ik zelfs vroeger opstaan. Dat moet ook, want je moet de oven heel warm voorverwarmen, met de pan er al in, zodat de pan gloeiend heet wordt en er rook uit komt.

Wat hebben we nodig:
  • 1 kg verse aardbeien, ontkroond en in stukjes gesneden
  • 2 koffielepels bloemsuiker
  • 2 eetlepels citroensap
  • 10 gr maïzena
  • 150 gr amandelmelk
  • 70 gr bloem
  • 2 eieren + 1 eiwit
  • 45 gr boter, gesmolten en afgekoeld
  • 15 gr gepelde pistachenoten, droog getoast in een heet pannetje
Hoe gaan we te werk:
  • Vet een grote gietijzeren pan in met bakspray en zet hem in het midden van de oven. 
  • Verwarm de oven voor op 220°C, met de pan er in.
  • Meng de aardbeistukjes met de bloemsuiker en het citroensap. Laat de aardbeien marineren zodat ze hun sap vrijgeven en extra smaak krijgen.
  • Mix de maïzena met de amandelmelk, bloem, eieren, eiwit en 1 eetlepel van de gesmolten boter.
  • Als de oven zijn warmte gehaald heeft, haal je de pan uit de oven.
  • Giet de rest van de gesmolten boter in de hete pan en meteen daarna het beslag erbij gieten.
  • Zet de pan 20 min in de oven.
  • De Dutch baby zal rijzen als een soufflé en mooi bruin bakken.
  • De gesmolten boter in de hete pan zal zorgen voor een nootachtige, heerlijke smaak.
  • Schep de aardbeien op de Dutch baby van zodra die uit de oven komt.
  • Werk af met de pistachenoten.
TIP:

Dit ontbijt is goed voor 4 personen.
Serveer de Dutch baby meteen, zodat hij mooi krokant is aan de buitenkant en smeuïg van binnen.
Kies gerust voor een andere melkvervanger of gewone melk, aan dezelfde hoeveelheid.

Reacties