Framboos smoothie bowl

Foto Cathy Van de Moortele
Het smeuïge, romige effect van een smoothie bowl, bekom je door bevroren fruit te gebruiken. In mijn diepvriezer heb ik een lade voorbehouden voor fruit en groenten. Standaard vind je daar frambozen, bosbessen, banaan (geschild en in stukken gesneden), mango, .. Vaak is dit fruit goedkoper dan vers fruit en het is ideaal voor smoothie(s) (bowls), milkshakes, ..

Wat hebben we nodig:
  • 200 gr frambozen, bevroren
  • 80 gr banaan, gepeld, in stukken gesneden en bevroren
  • 200 ml amandelmelk
  • 10 gr chiazaad
  • 5 gr gevriesdroogde frambozen
  • 10 gr chocolate chips
  • 15 gr gepelde hazelnoten, droog getoast in een heet pannetje en grof gehakt
Hoe gaan we te werk:
  • Doe de twee soorten fruit met de amandelmelk in de blender en mix glad.
  • Voeg de chiazaadjes toe en mix verder.
  • Het is mogelijk dat je nog wat koud water moet toevoegen, als de mixer zijn werk niet genoeg kan doen.
  • Giet de smoothie bowl in een.. bowl. 
  • Versier met gevriesdroogde frambozen, chocolate chips en hazelnoten.
TIP:

Vind je geen gevriesdroogde frambozen, versier je smoothie bowl dan met verse frambozen.
Vervang de hazelnoten door kokosschilfers, droog getoast in een heet pannetje.

Reacties