Green goddess smoothie

Foto Cathy Van de Moortele
Niet iedereen is fan van grote smoothies en onze oudste dochter al zeker niet. Ze gruwelt van spinazie (ik herken dat volledig, ik was als kind ook geen fan). Door het toevoegen van bevroren banaan, krijg je een heel romige smoothie. De pindakaas zorgt dan weer voor de nootsmaak en de extra proteïnen. Ik heb gekozen voor havermelk, maar je kan evengoed gewone melk of een melkvervanger naar jouw smaak gebruiken.

Wat hebben we nodig:

  • 20 gr verse spinazie, schoongemaakt
  • 220 ml havermelk
  • 60 gr banaan, gepeld, in stukken gesneden en bevroren
  • 15 gr pindakaas
  • snuif kaneel

Hoe gaan we te werk:

  • Doe de spinazie met de melk, banaan, pindakaas en kaneel in de blender.
  • Mix.
  • Klaar!


TIP:

Geen bevroren banaan? Gebruik dan verse banaan en voeg een paar ijsblokjes toe om de romigheid te garanderen.
Vervang de pindakaas door amandelboter of cashewboter voor een andere smaak.
De havermelk vind je oa bij Ikea en bij Albert Heijn.

Reacties