Kwartels met peren

Foto Cathy Van de Moortele
Ze zijn zo mini, deze vogeljes maar ze maken een echte feestmaaltijd. Omdat elke dag toch wel een beetje feest is, kan je ze gewoon ook op een maandag maken, of een donderdag. Gewoon, omdat het kan.

Wat hebben we nodig:
  • boerenboter
  • 4 kwartels
  • peper en zout
  • 1 groot blik peren, uitgelekt
  • 1 eetlepel gedroogde, roze besjes
  • 250 ml kippenbouillon, heet
  • 100 ml culinaire room
  • 1 eetlepel bruine maïzena express
  • verse peterselie, fijngesnipperd
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 170°C (hetelucht).
  • Laat de boter mooi kleuren in een grote, zware pot, type Le Creuset.
  • Leg de kwartels voor je en kruid ze goed af met peper van de molen en grof zout.
  • Kleur de kwartels aan alle kanten mooi aan.
  • Schik de peren tussen de kwartels en strooi er de besjes over.
  • Giet de bouillon naast de kwartels en laat alles goed doorwarmen.
  • Doe de room erbij en roer alles mooi om.
  • Zet de Creuset een half uurtje in de oven of tot het vlees mooi gaar is.
  • Zet de pot weer even op het vuur en dik de saus is met de maïzena.
  • Werk af met verse peterselie.
  • Geef er kroketjes bij.
TIP:

Je kan de peterselie ook vervangen door verse dragon, voor een andere smaak.
Vergeet geen kom gemengde sla te voorzien.

Reacties