Kippensoep met volkoren fusilli

Foto Cathy Van de Moortele
Heerlijk vind ik dat, de geur van kippensoep op het fornuis. In mijn diepvriezer heb ik altijd voorraden kippenbouillon zitten, die ik maak van volledige kippen (voor vol-au-vent bijvoorbeeld). Omdat er kippensoep op het menu stond, hoefde ik maar de bouillon te ontdooien om meteen aan de slag te kunnen. Deze soep is verrijkt met groenten en volkoren fusilli. Gewoon, omdat het goed voor je is. Een gezonde lunch, waar je 4 kommen mee kan vullen.

Wat hebben we nodig:
  • 1 eetlepel olie
  • 1 grote ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 160 gr wortelen, geschraapt en in plakjes gesneden
  • 2 stelen selder, schoongemaakt en in halve maantjes gesneden
  • 1 l kippenbouillon
  • 475 ml water
  • 350 gr ontbeende kippenbouten
  • 5 steeltjes van peterselie
  • 1 koffielepel gedroogde thijm
  • peper en zout
  • 180 gr volkoren fusilli
  • verse peterselie, fijngesnipperd
  • courgette, in fijne brunoise gesneden
  • pijpajuintjes, schoongemaakt en fijngesnipperd
Hoe gaan we te werk:
  • Laat de olie warm worden in een pan.
  • Fruit de ui aan met de wortel en selder en laat ze wat zachter worden. Ze mogen ook een beetje kleuren.
  • Neem een grote pot en zet daarin de bouillon op met het water.
  • Leg de kip in de bouillon en voeg de peterseliestelen toe, samen met de aangefruite groentjes.
  • Kruid met thijm, peper en zout.
  • Breng de bouillon aan de kook en verminder dan het vuur.
  • Laat de kip zachtjes garen onder deksel.
  • Rafel de kip uit en doe ze weer in de soep.
  • Kook de pasta gaar in ruim, gezouten water.
  • Verdeel de pasta over 4 kommen.
  • Schep in iedere kom een mooie hoeveelheid kip en groenten en overgiet met de bouillon.
  • Werk af met verse peterselie, mini blokjes courgette en fijngesnipperde pijpajuin.
TIP:

Kook gerust wat meer volkoren pasta en bewaar die in een Tupperware doos tot 5 dagen in de koelkast. Ideaal voor je avondmaal of als pastasalade om mee te nemen naar het werk.
Ik heb een klein apparaatje gebruikt om de worteltjes een motief mee te geven. Het ziet er weer extra feestelijk uit op die manier.
Een klein beetje harissa in de soep en wham! Weg met die verkoudheid.


Reacties