Romige champignonsoep in de soupmaker

Foto Cathy Van de Moortele
Soep wordt hier eerder in de winter gedronken dan in de lente, maar de lente is dit jaar nog niet zo geweldig geweest en de avonden kunnen nog steeds koud zijn. Een kom romige champignonsoep smaakt dan nog eens zo lekker.
De soupmaker is eigenlijk een supertof toestel. Groenten erin, vocht erbij, op de knop drukken en kiezen voor gemixte soep of soep met stukjes groenten/vlees. Na 23 min kan je de soep serveren. Hoe makkelijk kan het zijn!

Wat hebben we nodig:
  • 500 ml water
  • 2 rundsbouillonblokjes
  • 250 ml haverroom Oatly
  • 250 gr champignons, schoongemaakt (witte champignons, kastanjechampignons, shii-take)
  • 1 kleine aardappel, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 teen look, gepeld
  • vers gemalen nootmuskaat
  • vers gemalen peper
  • 1 eetlepel getoaste sesamolie
  • extra champignonmengeling, schoongemaakt en in plakjes gesneden
  • zure room
  • bieslook, vers gesnipperd
  • citroenpeper
Hoe gaan we te werk:
  • Doe het water in de soupmaker en verkruimel er de bouillonblokjes in.
  • Giet de haverroom erbij en meng.
  • Snij de champignons in 4 en doe ze samen met de aardappelblokjes en de look bij het vocht.
  • Zet het deksel op de soupmaker en kies voor gemixte soep.
  • Kruid af met nootmuskaat en peper. 
  • Laat een pannetje heet worden en doe er wat getoaste sesamolie in.
  • Bak de plakjes champignon krokant.
  • Giet de soep in 4 kommen.
  • Versier de soep met champignons, zure room en gesnipperde bieslook.
  • Kruid met citroenpeper.
  • Serveer met vers gebakken knäckebröd.
TIP:

Haverroom kan je vervangen door elke andere room die jij graag hebt. Haverroom is plantaardig en lactosevrij. Je kan de room krijgen bij de biozaken.
Werk de soep af met fijngesnipperde citroenthijm ipv citroenpeper en bieslook.

Reacties