Pink smoothie bowl

Foto Cathy Van de Moortele
Ik heb de smaak te pakken! Jij ook al?

Wat hebben we nodig:
  • 75 gr banaan, gepeld en bevroren, in stukjes
  • 60 gr bosbessen, bevroren
  • 40 gr frambozen, bevroren
  • 1 eetlepel veenbessenpoeder
  • 2 eetlepels LSA
  • 15 gr pindakaas
  • 115 gr kokosmelk
  • 1 eetlepel gedroogde veenbessen, geweld in heet water
  • 1 eetlepel cacao nibs
  • 1 eetlepel chiazaad
Hoe gaan we te werk:
  • Doe de stukjes banaan, de bosbessen, frambozen, het veenbessenpoeder, de LSA, pindakaas en kokosmelk in de blender.
  • Blender alles glad.
  • Voeg eventueel nog wat water toe als de smoothie te dik is.
  • Giet de smoothie in een kom.
  • Giet de gewelde veenbessen af en droog ze met huishoudrol.
  • Werk de smoothie af met rijtjes veenbes, cacao nibs en chiazaad.
TIP:

Zorg dat je altijd rood fruit en banaan (mango werkt ook goed) in de diepvriezer hebt. Zo dankbaar voor een snel-klaar-megalekkere-smoothie.
Nog nooit LSA gegeten? Maak het deze week nog klaar. Heel goed voor je. Meng het door je yoghurt of ontbijtgranen of door smoothies.
Cranberries zijn goed voor de urinewegen. Ik heb naast de gedroogde cranberries, nu ook veenbessenpoeder in huis gehaald, zodat ik het door de smoothies kan mixen.

Reacties