Gebakken havermoutrepen

Foto Cathy Van de Moortele
OMG... inderdaad. Stel je voor: vers gebakken havermoutrepen, recht uit de oven. De chocolate chips zijn nog warm en zacht en smelten in je mond. Hoe kan iemand zijn ontbijt overslaan? Echt niet!

Wat hebben we nodig:
  • 200 gr havermout
  • 60 gr hazelnoten, droog getoast in een heet pannetje
  • 50 gr lichtbruine suiker
  • 1 koffielepel kaneel
  • 1 koffielepel bakpoeder
  • 75 gr chocolate chips
  • 2 rijpe bananen, gepeld en in stukken gesneden
  • 2 eieren
  • 440 ml (haver)melk
  • 1 koffielepel vanille extract
  • 15 gr pindakaas
  • 15 gr boter, gesmolten
  • 30 gr chocolate chips
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 190°C.
  • Vet een vierkante ovenschaal lichtjes in en bekleed hem met bakpapier. Laat de zijden overhangen.
  • Meng de havermout met de grof gehakte noten, de suiker, kaneel, het bakpoeder en de chocolate chips, in een grote kom.
  • Mix de bananen met de eieren, de (haver)melk, vanille, pindakaas en boter.
  • Giet de natte ingrediĆ«nten over de droge en meng alles goed om.
  • Giet het beslag in de ovenschaal en bak de havermout 35 min of tot hij goudkleurig is.
  • Haal de schaal uit de oven en bestrooi onmiddellijk met de resterende chocolate chips.
  • Snij de repen wanneer de havermout nog warm is.
  • Laat de repen afkoelen in de schaal op een rooster.
  • Neem de uiteinden van het bakpapier vast en til de havermoutrepen uit de schaal.
TIP:

Je kan deze repen uitstekend invriezen in een goed gesloten diepvriesdoos. Piep ze even op in de microgolf, voor dat zalige warme ochtendgevoel.

Reacties