Chocolade chocolate chip brioche

Foto Cathy Van de Moortele
Naar een recept uit het Franse brioche bakboek: Néo brioches. Ik heb het recept een beetje aangepast naar mijn eigen voorkeuren. En ik kan je verzekeren: ze zijn het waard om ze te maken.

Wat hebben we nodig:
  • 60 ml melk, lauwwarm 
  • 24 gr verse gist
  • 1 ei
  • 100 gr slagroom 
  • 15 gr pure cacao 
  • 300 gr Suprèmebloem (patisseriebloem) 
  • 50 gr fijne griessuiker 
  • 5 gr zout
  • 100 gr chocolate chips 
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 40°C.
  • Meng de melk met de gist tot de gist opgelost is.
  • Klop het ei met de slagroom en de cacao door het gistpapje.
  • Doe de bloem, suiker en zout in de kom van de Kenwood.
  • Giet de natte ingrediënten erbij en laat het deeg 10 min kneden op lage snelheid.
  • Bol het deeg op en leg het in een lichtjes ingevette kom met deksel.
  • Zet de kom in de oven en zet de temperatuur uit.
  • Laat het deeg 1u rijzen.
  • Keer de kom om en duw het deeg voorzichtig uit tot een rechthoek.
  • Verdeel de helft van de chocolate chips over het deeg. Vouw de zijkanten naar binnen.
  • Strooi de rest van de chocolate chips over het deeg en vouw opnieuw dicht.
  • Bol het deeg weer op.
  • Weeg het deeg af en verdeel het in 8 gelijke stukken.
  • Verwarm de oven weer voor op 40°C.
  • Laat de deegstukken 15 min rusten onder een handdoek.
  • Bol het deeg op en maak er langwerpige broodjes van.
  • Leg de brioche broodjes op een bakplaat met bakpapier.
  • Zet de broodjes in de oven en zet de temperatuur uit.
  • Laat de broodjes opnieuw 1u rijzen.
  • Knip elke brioche 3x in met een scherpe schaar.
  • Bak de broodjes 15 min in een oven van 160°C.
TIP:

Serveer de broodjes nog warm of laat ze afkoelen en bewaar ze dan in een plastic zak tot je ze wilt eten.

Reacties