Joodse rugelach koekjes

Foto Cathy Van de Moortele
Joodse bakkerijen zijn de moeite om te bezoeken. Het zijn goede bakkers en je vindt er lekkernijen die wij niet kennen. Zoals deze rugelach koekjes bijvoorbeeld. Ik heb ze gevuld met kaneelsuiker maar je zou er ook confituur in kunnen doen.
Je hebt maar heel weinig nodig om deze koekjes te maken. Het deeg moet wel een tijdje opstijven in de koelkast, dus hou daar rekening mee.

Wat hebben we nodig:
  • 115 gr roomkaas
  • 115 gr boerenboter, op kamertemperatuur
  • 140 gr patisseriebloem
  • 30 gr boerenboter, gesmolten en afgekoeld
  • kaneelsuiker
Hoe gaan we te werk:
  • Mix de roomkaas met de boter tot een homogene massa.
  • Voeg de bloem toe en mix tot alles één geheel vormt.
  • Verpak het deeg in plastic folie en laat het minstens een uur opstijven in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 175°C en zet bakplaten klaar met bakpapier.
  • Verdeel het deeg in 2 gelijke delen.
  • Rol het eerste deel uit tot een cirkel.
  • Besmeer de cirkel met de helft van de boter en bestuif met kaneelsuiker.
  • Met een pizzasnijder snij je de cirkel in driehoekjes.
  • Rol de driehoekjes op tot croissants.
  • Doe hetzelfde met het tweede deel deeg.
  • Bak de rugelach 25 min of tot ze mooi gekleurd zijn.
TIP:

Laat de koekjes afkoelen voor je ze eet.
Ik gebruik liefst volle roomkaas.

Reacties