Zoetzure rode ui
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 1 rode ui, gepeld
- 1 eetlepel fijne griessuiker
- 1/2 koffielepel zout
- 100 ml appelazijn, rijstazijn, witte balsamico of witte wijnazijn
- 1 teentje look, gepeld en in plakjes gesneden
- 5 peperkorrels
- 5 jeneverbessen
- 3 takjes thijm
- 1 klein gedroogd chilipepertje
- 1 laurierblad
- 1 eetlepel mosterdzaadjes
- Snij de ui in fijne ringen.
- Meng de suiker met het zout en de azijn in de bokaal waarin je de uien zult bewaren.
- Roer om de suiker en het zout op te lossen.
- Breng 500 ml water aan de kook.
- Doe de uiringen met de look in een metalen zeef en giet er traag het kokend water over, zodat de uiringen kunnen blancheren.
- Laat de uiringen uitlekken en breng ze over in de bokaal.
- Vul aan met de peperkorrels, jeneverbessen, thijm, chili, laurier en mosterdzaadjes.
- Sluit de bokaal en bewaar hem in de koelkast.
Je kan de uien meteen eten, maar je laat ze best 30 min marineren.
De gepickelde uien zijn het best na 1 week, maar kunnen langer bewaard worden.
Gebruik geen goedkope witte azijn, die is te zuur voor deze bereiding.
Reacties