Rabarbercrumble van Pearlsa

Foto Cathy Van de Moortele
Ik geniet van de foto's die Pearlsa post op haar Instagram account. Een fijn tijdverdrijf en altijd leuk om inspiratie op te doen. Pearlsa is niet alleen goed in de keuken, ze maakt ook nog eens bijzonder mooie foto's van haar creaties. Deze rabarbercrumble zag er zo yummy uit, dat ik haar om het recept gevraagd heb. Vancouver is een beetje ver voor een bezoekje, maar ik zou het uitermate weten te appreciëren om eens met Pearlsa deze crumble te delen.

Wat hebben we nodig:
  • 400 gr rabarberstelen van gelijke dikte, schoongemaakt
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 65 gr fijne griessuiker
  • 5 gr maïzena
  • 100 gr boter, ijskoud, in blokjes gesneden
  • 150 gr patisseriebloem
  • 50 gr fijne griessuiker
  • snuifje zeezout
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Vet een ronde ovenschaal in met een beetje boter. Ik gebruik hiervoor mijn Tarte Tatin schotel van Le Creuset.
  • Snij de rabarber in stukjes van 3 cm.
  • Meng de vanillesuiker met de griessuiker en de maïzena. Strooi dit mengsel over de rabarber en hussel door elkaar.
  • Doe de rabarber in de ovenschaal.
  • Meng de boter met de bloem. 
  • Gebruik 2 messen om de boter door de bloem te "snijden" tot je grof zand bekomt.
  • Meng de suiker door dit mengsel en kruid met een beetje zeezout.
  • Strooi de crumble los over de rabarber.
  • Zet de ovenschaal op een rooster met daaronder een bakplaat met aluminiumfolie. Rabarber durft nogal eens over te koken en dan wil je niet de halve dag je oven schoonmaken.
  • Bak de crumble 35 - 40 min of tot de crumble goudbruin is.
TIP:

Lekker met een bolletje vers gedraaid vanille ijs.

Reacties