Rabarbercrumble van Pearlsa
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 400 gr rabarberstelen van gelijke dikte, schoongemaakt
- 1 zakje vanillesuiker
- 65 gr fijne griessuiker
- 5 gr maĆÆzena
- 100 gr boter, ijskoud, in blokjes gesneden
- 150 gr patisseriebloem
- 50 gr fijne griessuiker
- snuifje zeezout
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Vet een ronde ovenschaal in met een beetje boter. Ik gebruik hiervoor mijn Tarte Tatin schotel van Le Creuset.
- Snij de rabarber in stukjes van 3 cm.
- Meng de vanillesuiker met de griessuiker en de maĆÆzena. Strooi dit mengsel over de rabarber en hussel door elkaar.
- Doe de rabarber in de ovenschaal.
- Meng de boter met de bloem.
- Gebruik 2 messen om de boter door de bloem te "snijden" tot je grof zand bekomt.
- Meng de suiker door dit mengsel en kruid met een beetje zeezout.
- Strooi de crumble los over de rabarber.
- Zet de ovenschaal op een rooster met daaronder een bakplaat met aluminiumfolie. Rabarber durft nogal eens over te koken en dan wil je niet de halve dag je oven schoonmaken.
- Bak de crumble 35 - 40 min of tot de crumble goudbruin is.
Lekker met een bolletje vers gedraaid vanille ijs.
Reacties