Aardappelmousseline

Foto Cathy Van de Moortele
De kinderen eten nog altijd graag aardappelpuree en dan liefst zonder brokjes. Hubby is hier meester in het bereiden van aardappelpuree, maar als hij niet thuis is, dan zorg ik ervoor. Ik gebruik dan liefst mijn pureeknijper om de aardappelen fijn te maken, maar als ik heel veel tijd heb, dan gaat de puree ook nog eens door een fijne zeef. Zoals vandaag..

Wat hebben we nodig:
  • 1 kg bloemige aardappelen, geschild en in stukken gesneden
  • 50 gr boter, gesmolten
  • 100 ml melk
  • 100 ml culinaire room
  • peper en zout
  • verse nootmuskaat
Hoe gaan we te werk:
  • Kook de aardappelen gaar in licht gezouten water.
  • Giet ze af en laat ze 10 min staan met het deksel op de pot.
  • Duw de aardappelen door de pureeknijper en wrijf ze daarna met de bolle kant van een lepel door een fijne zeef.
  • Meng de aardappelen met de boter.
  • Maak de melk warm met de room en de kruiden. 
  • Spatel de melk luchtig door de puree.
TIP:

Mousseline is vloeibaarder dan aardappelpuree en fluweelzacht.

Reacties