Gebakken krieltjes

Foto Cathy Van de Moortele
Altijd blij als de nieuwe aardappeltjes hun intrede gedaan hebben. Er ligt hier meestal wel een zak krieltjes in de voorraad. Wie houdt er nu van aardappelen schillen? Ik niet. Deze kleine aardappeltjes hoef je niet te schillen. Flink wassen en klaar!

Wat hebben we nodig:
  • 10 krieltjes, gewassen
  • vetstof
  • grof zout
  • 1 takje rozemarijn
  • 2 takjes thijm
  • 1 teen look, gepeld en in plakjes gesneden
  • 3 pijpajuintjes, schoongemaakt en in ringetjes gesneden
Hoe gaan we te werk:
  • Kook de krieltjes beetgaar in licht gezouten water.
  • Giet de krieltjes af en laat ze even uitdampen.
  • Halveer de krieltjes in de lengte.
  • Laat wat vetstof smelten in een antikleefpan.
  • Leg de aardappeltjes met de schilzijde in de pan.
  • Kruid met grof zout.
  • Rits de blaadjes van de rozemarijn en de thijm en hak ze fijn.
  • Keer de aardappeltjes om en laat de andere zijde mooi kleuren.
  • Strooi de kruiden, look en pijpajuin over de aardappeltjes.
  • Lekker bij lamsvlees of kip.
TIP:

Probeer ook eens de kleine, rode aardappeltjes.
Hou je niet van look? Laat de look dan weg. 

Reacties