Gebakken krieltjes
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 10 krieltjes, gewassen
- vetstof
- grof zout
- 1 takje rozemarijn
- 2 takjes thijm
- 1 teen look, gepeld en in plakjes gesneden
- 3 pijpajuintjes, schoongemaakt en in ringetjes gesneden
- Kook de krieltjes beetgaar in licht gezouten water.
- Giet de krieltjes af en laat ze even uitdampen.
- Halveer de krieltjes in de lengte.
- Laat wat vetstof smelten in een antikleefpan.
- Leg de aardappeltjes met de schilzijde in de pan.
- Kruid met grof zout.
- Rits de blaadjes van de rozemarijn en de thijm en hak ze fijn.
- Keer de aardappeltjes om en laat de andere zijde mooi kleuren.
- Strooi de kruiden, look en pijpajuin over de aardappeltjes.
- Lekker bij lamsvlees of kip.
Probeer ook eens de kleine, rode aardappeltjes.
Hou je niet van look? Laat de look dan weg.
Reacties