Wrap Mexicana
Foto Lana Joos |
Wat hebben we nodig:
- 300 gr reepjes kip
- 50 ml olie
- 1 eetlepel Mexicaanse kruiden
- 2 avocado's
- limoensap
- 1/4 rode ui, gepeld en fijngesnipperd
- 1 koffielepel Mexicaanse kruiden
- 1 eetlepel zure room
- 3 tortilla's
- enkele blaadjes Romeinse sla, in reepjes gesneden
- 1 tomaat, in plakjes gesneden
- zure room
- verse koriander
- Doe de kippenreepjes in een diepvrieszak.
- Meng de olie met de kruiden en giet die bij de kip. Sluit het zakje en laat de kip 30 min marineren in de koelkast.
- Bak de reepjes kip in een antikleefpan mooi bruin en gaar.
- Laat de kip volledig afkoelen.
- Schil en ontpit de avocado's. Plet het vruchtvlees met een vork en voeg onmiddellijk enkele druppels citroensap toe, om verkleuring tegen te gaan.
- Kruid de guacamole met rode ui en Mexicaanse kruiden.
- Voeg ook de lepel zure room toe.
- Besmeer 3 tortilla's met de guacamole.
- Verdeel de sla over de guacamole.
- Schik de reepjes kip over de sla.
- Leg op de kip enkele plakjes tomaat.
- Werk af met zure room en koriander.
- Rol de tortilla's op tot een wrap en snij ze doormidden.
Lekker met een Desperado biertje.
Reacties