Wrap Mexicana

Foto Lana Joos
Superleuk om als lunch te kiezen voor een gezonde wrap. Wat dacht je van deze? Gevuld met TexMex kippenreepjes en guacamole? Ik dacht het wel, dat je die leuk zou vinden.

Wat hebben we nodig:
  • 300 gr reepjes kip
  • 50 ml olie
  • 1 eetlepel Mexicaanse kruiden
  • 2 avocado's
  • limoensap
  • 1/4 rode ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 1 koffielepel Mexicaanse kruiden
  • 1 eetlepel zure room
  • 3 tortilla's
  • enkele blaadjes Romeinse sla, in reepjes gesneden
  • 1 tomaat, in plakjes gesneden
  • zure room
  • verse koriander
Hoe gaan we te werk:
  • Doe de kippenreepjes in een diepvrieszak.
  • Meng de olie met de kruiden en giet die bij de kip. Sluit het zakje en laat de kip 30 min marineren in de koelkast.
  • Bak de reepjes kip in een antikleefpan mooi bruin en gaar. 
  • Laat de kip volledig afkoelen.
  • Schil en ontpit de avocado's. Plet het vruchtvlees met een vork en voeg onmiddellijk enkele druppels citroensap toe, om verkleuring tegen te gaan.
  • Kruid de guacamole met rode ui en Mexicaanse kruiden.
  • Voeg ook de lepel zure room toe.
  • Besmeer 3 tortilla's met de guacamole.
  • Verdeel de sla over de guacamole.
  • Schik de reepjes kip over de sla.
  • Leg op de kip enkele plakjes tomaat.
  • Werk af met zure room en koriander.
  • Rol de tortilla's op tot een wrap en snij ze doormidden.
TIP:

Lekker met een Desperado biertje.

Reacties