Macaroni met burrata en rucola

Foto Cathy Van de Moortele
Heel eenvoudig, snel klaar en toch heel lekker.

Wat hebben we nodig:
  • 250 gr korte macaroni
  • 2 bakjes kerstomaatjes aan de tros
  • olie
  • 3 teentjes look, gekneusd
  • enkele takjes thijm en oregano
  • peper en zout
  • 1/2 recept marinarasaus, warm
  • 1 zakje rucola
  • 2 burrata's, uitgelekt
Hoe gaan we te werk:
  • Kook de macaroni gaar in ruim, gezouten water.
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Schik de tomaatjes op een bakplaat en besprenkel ze met wat olie.
  • Leg de tenen knoflook, de thijm en de oregano tussen de tomaatjes.
  • Kruid met peper en zout.
  • Schuif de tomaatjes 10 min in de oven.
  • Neem de tomaatjes vast aan het kroontje en duw ze uit de schil.
  • Meng de uitgelekte pasta met de tomaatjes en de marinarasaus.
  • Roer de helft van de rucola door de pasta.
  • Scheur de burrata's boven de pasta.
  • Werk af met de rest van de rucola.
TIP:

Burrata is heerlijk romig vanbinnen. Vind je hem niet, gebruik dan de gewone mozzarella.

Reacties