Macaroni met burrata en rucola
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 250 gr korte macaroni
- 2 bakjes kerstomaatjes aan de tros
- olie
- 3 teentjes look, gekneusd
- enkele takjes thijm en oregano
- peper en zout
- 1/2 recept marinarasaus, warm
- 1 zakje rucola
- 2 burrata's, uitgelekt
- Kook de macaroni gaar in ruim, gezouten water.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Schik de tomaatjes op een bakplaat en besprenkel ze met wat olie.
- Leg de tenen knoflook, de thijm en de oregano tussen de tomaatjes.
- Kruid met peper en zout.
- Schuif de tomaatjes 10 min in de oven.
- Neem de tomaatjes vast aan het kroontje en duw ze uit de schil.
- Meng de uitgelekte pasta met de tomaatjes en de marinarasaus.
- Roer de helft van de rucola door de pasta.
- Scheur de burrata's boven de pasta.
- Werk af met de rest van de rucola.
Burrata is heerlijk romig vanbinnen. Vind je hem niet, gebruik dan de gewone mozzarella.
Reacties