Mexicaanse tostada

Foto Cathy Van de Moortele
Nu we toch in de week van de tortilla's zitten, geef ik jullie ook graag een tostada recept mee. Tostada's worden best gemaakt van maïstortilla's ipv tarwetortilla's. De tortilla's worden kort gefrituurd zodat ze knapperig worden. Je besmeert ze met refried beans (geplette, warme bonen) zodat er een "kleeflaag" is voor de toppings. Knoeien met eten op zijn best.

Wat hebben we nodig:
  • maïstortilla's
  • arachide olie
  • refried beans
  • ijsbergsla, in reepjes gesneden
  • komkommer, in plakjes gesneden
  • cheddar kaas, grof geraspt
  • rode ui, in flinterdunne plakjes geschaafd
  • tomaten, in plakken gesneden
  • zure room
  • extra: restjes gebakken/gekookte kip, rundsvlees, ..
Hoe gaan we te werk:
  • Leg de tortilla's die je wilt frituren klaar. Leg ook een dubbel vel huishoudrol klaar op een bord.
  • Giet de olie in een grote pan tot je een laagje van ongeveer 5 cm hebt.
  • Laat de olie heet worden zonder dat ze begint te roken. Test hiervoor met de steel van een houten lepel: zet de steel in de pan met olie. Als de olie brobbelt rond de steel, is de olie heet genoeg.
  • Leg voorzichtig een tortilla in de pan. Bak de tortilla kort aan beide kanten of tot hij licht gekleurd is.
  • Laat de tortilla uitlekken op huishoudrol.
  • Warm de bonen zachtjes op.
  • Maak een groot bord klaar met daarop de sla, komkommer, cheddar, ui, tomaat, zure room en andere toppings.
  • Stel de tostada's samen aan tafel, zodat elk kan kiezen wat hij als topping wil.
TIP:

Lekker met een frisse Desperados.
Frituur de tortilla's thuis en neem ze mee naar het werk. Beleg daar met je toppings naar keuze.

Reacties