Mexicaanse tostada
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- maïstortilla's
- arachide olie
- refried beans
- ijsbergsla, in reepjes gesneden
- komkommer, in plakjes gesneden
- cheddar kaas, grof geraspt
- rode ui, in flinterdunne plakjes geschaafd
- tomaten, in plakken gesneden
- zure room
- extra: restjes gebakken/gekookte kip, rundsvlees, ..
- Leg de tortilla's die je wilt frituren klaar. Leg ook een dubbel vel huishoudrol klaar op een bord.
- Giet de olie in een grote pan tot je een laagje van ongeveer 5 cm hebt.
- Laat de olie heet worden zonder dat ze begint te roken. Test hiervoor met de steel van een houten lepel: zet de steel in de pan met olie. Als de olie brobbelt rond de steel, is de olie heet genoeg.
- Leg voorzichtig een tortilla in de pan. Bak de tortilla kort aan beide kanten of tot hij licht gekleurd is.
- Laat de tortilla uitlekken op huishoudrol.
- Warm de bonen zachtjes op.
- Maak een groot bord klaar met daarop de sla, komkommer, cheddar, ui, tomaat, zure room en andere toppings.
- Stel de tostada's samen aan tafel, zodat elk kan kiezen wat hij als topping wil.
Lekker met een frisse Desperados.
Frituur de tortilla's thuis en neem ze mee naar het werk. Beleg daar met je toppings naar keuze.
Reacties