Citroentaart met meringue
Foto Lana Joos |
Wat hebben we nodig:
- 1/2 recept deeg voor pasticciotto
- 1 blik gecondenseerde gesuikerde melk (NestlƩ)
- 4 eierdooiers
- 60 ml vers citroensap
- zeste van 1 citroen
- 120 gr eiwitten
- 225 gr fijne griessuiker
- 2 koffielepels maĆÆzena
Hoe gaan we te werk:
- Maak het deeg klaar en wikkel het in plastic folie, zodat het een beetje kan rusten.
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Rol het deeg uit en schik het in een ronde vorm met rand.
- Rol met de deegrol over de rand, zodat overtollig deeg verwijderd wordt.
- Bak het deeg blind voor, gedurende 10 - 12 min of tot het mooi gekleurd is.
- Klop de gesuikerde melk op met de eierdooiers en voeg het citroensap en de zeste toe.
- Mix nogmaals.
- Giet deze vulling in de voorgebakken taartvorm.
- Zet de taart 12 - 15 min in de oven. De vulling moet nog een klein beetje wiebelen.
- Laat de taart volledig afkoelen.
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Maak de meringue: Klop de eiwitten op tot ze glanzen.
- Voeg de suiker in 4x toe en halverwege voeg je de maĆÆzena toe. De maĆÆzena zal zorgen voor extra stevigheid.
- Schep de meringue op de taart. Het hoeft er niet zo netjes uit te zien.
- Zet de taart 10 min in de oven of tot de meringue lichtjes gekleurd is.
- Laat de taart helemaal afkoelen.
TIP:
Zet de taart 10 min in de diepvriezer, zodat je ze makkelijker in punten kan snijden. Snij de taart in de vorm in punten en schep ze er dan uit met een paletmesje.
Reacties