Tortellini met champignon/kaasvulling

Foto Cathy Van de Moortele
Ik had nog net 200 gr pastabloem in de kast staan, net genoeg voor 2 personen. In de koelkast had ik een bakje Parijse champignons en er was ook nog Philadelphia en Parmezaanse kaas. Het resultaat daarvan zit al in mijn buik, maar ik wil gerust het recept delen.

Wat hebben we nodig:
  • 1/2 recept pastadeeg (op basis van 2 eieren)
  • 1 sjalotje, gepeld en fijngesnipperd
  • 2 teentjes look, gepeld en fijngesnipperd
  • 1/2 bakje Parijse champignons, schoongemaakt
  • 2 pijpajuintjes, schoongemaakt en fijngesnipperd
  • peper en zout
  • boter
  • enkele druppels Worcestershire saus
  • 50 ml witte wijn
  • 100 gr Philadelphia roomkaas
  • 50 gr Parmezaanse kaas, geraspt
  • 2 eetlepels paneermeel
Hoe gaan we te werk:
  • Maak het pastadeeg zoals beschreven in het recept. Ik heb er deze keer wat kurkuma aan toegevoegd voor een mooie, gele kleur.
  • Laat het pastadeeg rusten in plastic folie.
  • Maak ondertussen de vulling klaar: In de keukenrobot meng je de sjalotjes, look, champignons, pijpajuintjes. Hak nogmaals fijn. Kruid met peper en zout.
  • Laat wat boter heet worden in een antikleefpannetje.
  • Bak de vulling lichtjes bruin en geurig. Kruid met Worcestershire saus.
  • Blus met witte wijn en laat de wijn inkoken. De vulling moet zo droog mogelijk worden. Hoe droger de vulling, hoe minder paneermeel er straks bij moet.
  • Mix de vulling nogmaals fijn en voeg er de roomkaas en Parmezaanse kaas aan toe.
  • De vulling moet stevig genoeg zijn, om er hoopjes van te scheppen die niet uitlopen.
  • Is de vulling niet stevig genoeg, voeg dan tot 2 eetlepels paneermeel toe.
  • Laat de vulling afkoelen in de koelkast.
  • Rol het pastadeeg uit en steek rondjes uit het deeg.
  • Leg op elk pastavelletje een hoopje vulling en vouw dicht.
  • Vouw de uiteinden over elkaar tot je tortellini bekomt.
  • Leg de tortellini op een met bloem bestoven bakplaat.
  • Kook de tortellini in ruim, gezouten water.
  • Eens ze bovendrijven en mooi gezwollen zijn, zijn ze klaar.
TIP:

Serveer deze tortellini met marinarasaus of met gebruinde salieboter. Ook lekker als je er gewoon extra Parmezaanse kaas over strooit of er gebakken champignons bij serveert.

Reacties