Hartige pannenkoek

Foto Cathy Van de Moortele
Ik heb niet altijd zin in een omelet, maar wel in de toppings die erbij kunnen horen. Deze hartige pannenkoek is een leuke variant en je kan er ook weer alle kanten mee op.

Wat hebben we nodig:

  • 110 gr patisseriebloem
  • snuifje zout
  • 2 eieren
  • 280 ml melk
  • 1 koffielepel olie
  • 125 gr fijne spekreepjes
  • 75 gr cheddar, grof geraspt
  • 1 mini paprikaatje, in ringetjes gesneden
  • 1 pijpajuintje, schoongemaakt en in ringetjes gesneden
  • 4 kerstomaatjes, in plakjes gesneden
Hoe gaan we te werk:
  • Meng de bloem met het zout.
  • Klop de eieren los met de melk en de olie.
  • Voeg de natte en droge ingrediĆ«nten bij elkaar en mix goed, zodat er geen klontertjes meer zijn.
  • Bak de spekreepjes in een antikleefpannetje en laat ze uitlekken.
  • Verhit een pannenkoekpan op een mediumvuur en vet ze lichtjes in.
  • Giet de helft van het beslag in de pan.
  • Van zodra de bovenkant droog is, draai je de pannenkoek om.
  • Bestrooi de pannenkoek met spek, kaas, paprikaringetjes, pijpajuin en plakjes kerstomaat.
  • Vouw de pannenkoek dicht en serveer.
  • Doe hetzelfde met de rest van het beslag.
TIP:

Ook lekker met plakjes champignon (op voorhand bakken), grijze garnaaltjes, reepjes gerookte zalm, hesp, ..
Rol de pannenkoek op en laat hem afkoelen. Neem hem zo mee naar je werk als lunch.
Voeg fijngesnipperde tuinkruiden toe aan het beslag: bv dille bij gerookte zalm, peterselie bij bovenstaande pannenkoek, oregano bij tomaat/basilicum/mozzarella, ..
Veeg je pan schoon na elke pannenkoek die je gebakken hebt, om te vermijden dat er aangebakken beslag in je pannenkoek zit. Vet opnieuw in na het schoonvegen.

Reacties